Blomkål ris

Det er en god stund siden jeg hørte om blomkålris for første gang, og  innrømmer åpent og ærlig at jeg har vært veldig skeptisk til å prøve det. Med dette som med mye annet vi kvir oss til, dette var bare en grunnløs skepsis. “Ris” av blomkål var knallgodt, så nå kan jeg eksperimentere mer med det fremover.

Det som gjerne kan være utfordringen er å finne riktig mengde man skal lage. Jeg veide ikke blomkålen, men jeg brukte ca. 3 store blomkålbuketter til meg.  Jeg raspet de og hadde smør i en panne, og den raspede blomkålen fikk surre i pannen i noen minutter.Strø på salt og pepper. Personlig liker jeg at grønnsaker har litt tyggemotstand, så derfor var blomkålen fortsatt litt “crispy”, da jeg spiste den. 

Til rundt en porsjon:

3-4 stor blomkålbuketter

smør

1 knivspiss salt 

Pepper Dette er jo utrolig mye kjappere å lage en skikkelig ris, og det beste er jo at det er jo en grønnsak som inneholder masse vitaminer og mineraler og fiber i motsetning til vanlig ris.  

Klikker du HER kan du se matvaretabellen om blomkål og ris HER

 

25 kommentarer

Siste innlegg