Det er en god stund siden jeg hørte om blomkålris for første gang, og innrømmer åpent og ærlig at jeg har vært veldig skeptisk til å prøve det. Med dette som med mye annet vi kvir oss til, dette var bare en grunnløs skepsis. “Ris” av blomkål var knallgodt, så nå kan jeg eksperimentere mer med det fremover.
Det som gjerne kan være utfordringen er å finne riktig mengde man skal lage. Jeg veide ikke blomkålen, men jeg brukte ca. 3 store blomkålbuketter til meg. Jeg raspet de og hadde smør i en panne, og den raspede blomkålen fikk surre i pannen i noen minutter.Strø på salt og pepper. Personlig liker jeg at grønnsaker har litt tyggemotstand, så derfor var blomkålen fortsatt litt “crispy”, da jeg spiste den.
Til rundt en porsjon:
3-4 stor blomkålbuketter
smør
1 knivspiss salt
Pepper Dette er jo utrolig mye kjappere å lage en skikkelig ris, og det beste er jo at det er jo en grønnsak som inneholder masse vitaminer og mineraler og fiber i motsetning til vanlig ris.
Klikker du HER kan du se matvaretabellen om blomkål og ris HER
Det har jeg ikke prøvd før, men det så jo godt ut 🙂 Glad i både ris og blomkål jeg 🙂
frodith: Av en eller annen grunn er jeg ikke så glad i ris, men blomkålris var smakfullt. Det er verd et forsøk Frodith 🙂
Dette må prøvast. 🙂
Oldemorbloggen: Ja det synes jeg du skal gjøre, jeg ble i alle fall positivt overasket. Du får gi en lyd om hva du syns om det:-)
Det var nytt for meg, men hørtes godt ut da:) Må nok få teste det ut når jeg kommer hjem:)
JuliaSofie: Vi kan være skeptiske til nye matretter osv. det er faktisk ganske normalt. Jeg liket det veldig godt, skal bli spenne å høre om du også liker det 🙂
Liker både blomkål og ris så det må jeg prøve 🙂
Aldri hørt om…spennende ..og sikkert godt 🙂 Her ble det bare litt pizza fra i går til middag på meg…mannen spiste tunfisk og ris :)) Fin dag videre :))
eg fant dette på en annen blogg for en stund siden trodde det var spis og spar sin,men det avr det tydeligvis ikkje ser eg nå -og eg delte det med en blogger som skal teste det i en av sine ukesmenyer.
Eg ELSKER blomkål…skal teste dette -eg er som du tyggemostand i grønnsaker eller helst rå. Eg har kjøpt meg blomkål og brokkoli til fiskgryte eller svinekoteller til uken event til blomkålsuppe..kan jo testet dette like godt som noe annet vel?
cuskima: Det har jeg også mange ganger, men har liksom innbilt meg at dette ville jeg ikke like. Jeg er nå litt morsom da, det er nesten ikke den ting jeg ikke prøver, og så er jeg skeptisk til dette, det er latterlig he he.
Hiv deg ut i det du kommer ikke til å angre, det var kanongodt.
annebe: Det er virkelig verd et forsøk, det er både godt og sunt, og ikke minst utrolig kjapt å lage. Tunfisk og ris høres nå litt tørt ut?
spisogspar: Jeg tror ungene dine også vil like den, for det er jo en deilig smak på det. Og så ser det jo ikke ut som det er grønnsaker:-)
i dag ble det hjemmelaget brun saus med vårløk, servelat og kokte poteter og oppkuttet paprika…eg var våken til kl 7 i morges så dagen ble litt sånn avstumpet hahaha 😀
cuskima: Det var nå ikke noe kjekt at du ikke fikk sove, håper det blir en bedre natt i dag da, Klem
joda var kjekt, bare tok så langt tid å rulle håret alene hahahahahaha
cuskima: Ha ha ha ha du er passe spør du 😉
ja hahahaha ganske så sprø :D:D:D
cuskima: Det er jo litt av grunnen til at jeg liker deg så godt, for da blir jo jeg også “litt” normal , he he
du de gale har det godt -og vi har det jammen godt <3<3<3
cuskima: Det er bra sant du 🙂
:))
Det er utrolig godt, og av og til kvier vi oss bare for tull.
Jeg har smakt det noen ganger, men ikke laget det selv..
Helt enig. Grønnsakene skal være litt crispy.. Best da.:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Vi er noen merkelige vesen, det er ikke tvil om :-))). Men det er vel ikke så gale når nysgjerrigheten likevel tar overhånd 😉
I dag har eg hatt kylling og blomkålris til middag og blomkålrisen smakte retteleg godt. Dette kjem eg til å lage fleire gonger.
Oldemorbloggen: Så bra dere liket det også, ja det er en veldig god erstatning til vanlig ris.