Last Updated:

Lammegryte med hvitebønner, spinat, gurkemeie og med Papadambrød

Categories Alle oppskrifter, Kjøttretter

I dag ble middagen virkelig tatt ut fra hva jeg hadde i fryseren og kjøleskap. Egentlig hadde jeg tatt lammekjøttet ut for å ha til middag i går, men da jeg fikk invitasjon på raspeballer, da la jeg det tilbake i kjøleskapet, og det måtte jo brukes. Jeg lagde hele middagen med magefølelsen, og det ble utrolig smakfullt og mettende. Gurkemeie er jo veldig betennelsesdempende, og kan regnes som medisinsk. I denne vinterkulden så trenger jeg all “solfarge” jeg bare kan få, for både kropp og sinn, jeg lengter etter våren!

Kraft, bønner og paprika hadde jeg i fryseren.

 

 

 

Og slik ble gryten som er nok til 2 peroner:

Ca. 250 g lammekjøtt

2 fedd hvitløk HER kan du også lese om hvitløkens fantastiske antibiotiske  egenskaper om du har interesse av det

1 liten løk

Smør/olje/melkefritt margarin til steiking

2.5 dl lammekraft , men har man ikke det så kan man bruke vann og ca. 1/2 dl fond, eller vann og 1 buljongterning. Å koke kraft er veldig enkelt, og er gull både for smaken og helsen.

2 poteter, kan byttes ut med søtpotet, gresskar eller mer bønner

1 boks hvite bønner, eller man koker bønner selv, det finner du fremgangsmåten på HER

Ca. 1/2 paprika. Jeg hadde i fryseren

4 terninger frossen spinat, eller du kan bruke fersk

1 1/2 ts gurkemeie

1 ts røykt paprikapulver, man kan også bruke vanlig paprikapulver. Den røykte sparker litt mer fra.

1 ts koriander

1 ts spisskumen

Pepper

Salt

Del kjøttet og steik det i en gryte, rens og del løk og hvitløk og ha det sammen med kjøttet og la det få surre med. Ha så i kraften og krydderne og la alt få koke sammen gjerne 1 times tid(har man dårlig tid så trenger bare kjøtte bli mørt, men her ville jeg virkelig ha frem smakene når kraften koker inn og tykner gryten). Så skrelte og delte jeg potetene, og hadde i gryten. Bruker du bønner fra boks, så må du helle av vannet og skylle det en gang før det has i gryten. Mine var frosne, så jeg slapp det rett ned i gryten. Når potetene er kokt, så har man i oppdelt paprika og spinat, og smaker til gryten med eventuelt mer salt og krydder.

Server gjerne med Papadambrød, det er naturlig gluten, og melkefritt. Det er laget av kikerter og spisskummen, det står i hyllen med eksotiske matvarer som indisk mat. Det må rett ned på steikepannen på høy varme i 1/2 minutt på begge sider, eller til det har fått farge.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Lammegryte med hvitebønner, spinat, gurkemeie og med Papadambrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *