Koking og frysing av bønner

Categories Blogg, På sparebluss, Små tips i hverdagen, Vegetar mat

Det er skikkelig enkelt å kjøpe ferdig kokte bønner og erter, men det er overhode ikke noe vanskelig å tilberede selv. Det er faktisk noe av det enkleste man kan gjøre! Man får utrolig mye mer bønner for adskillig billigere penge, man sparer mye emballasje og dermed også miljøet. Men har man ikke fryseboks blir det verre, men man kan  legge bønner, avkjølt i kjøleskapet noen dager. MEN uansett hva man lager som man ikke spiser opp, MÅ avkjøles kjapt og enten settes i kjøleskap eller puttes i fryseren.

Ha bønnene i en stor bolle, med vann, sørg for at det er nok til at bønnene kan utvide seg til de dobbelte. La de stå enten i kjøleskapet eller på benken til dagen etter(Det holder med rundt 10 timer). Hell av vannet og skyll gjennom bønnene, ha de i en panne med friskt vann og sett de på kok i 1 time med 1 ts vann.

Da heller man av vannet, og avkjøl bønnene med å sette pannen i kjøkkenvasken med kaldt vann. Når bønnene er kalde, har man de i en brødpose, fordeler de flatt utover, å har på et klips. Jeg legger  posen på et skjærebrett, når jeg legger posen i fryseren ligger bønnene flatt til de er fryst, og da er det lett å ta ut det man trenger av bønner.

Jeg fikk 2 liter bønner av 500 g tørkede bønner.  Du finner også tips om erter HER

PS: Husk å skriv på posen hva som er i den 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Koking #av #bønner #Billig #spar #penger Vegatarmat #vegan #proteinkilde #middagstips #gode #råd #middag #morsmiddag #glutenfri #melkefri

2 kommentarer

2 thoughts on “Koking og frysing av bønner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *