Raspeball med svineknok

Categories Alle oppskrifter, Diverse retter

Denne dagen ble full av overraskelser, og det er jo veldig kjekt. Naboen min Ingrid spurte om jeg ville gå på tur, og i samme renne lurte hun på om vi skulle spise middag sammen. Hun sa at hun hadde satt på en røykt svineknok, og hadde egentlig tenkt å ha raspeball, men det kunne jo ikke jeg spise. Men da ble vi enige om at jeg lagde mine egne å kokte og hun sine, og det andre er jo glutenfritt om man ikke har raspene sammen med kjøtte da. Men lykken var at hun hadde satt kjøttet på så tidlig, at vi kunne ta kraften å koke hver vår raspeballer i hver sin panne. Vi spiste begge så vi holdt på å velte, så vi var enige om at fastelavnbollen fikk vente litt. Så her finner du oppskrift på både glutenfrie og vanlige raspeballer.

Her er oppskrift på vanlige raspeballer HER og glutenfrie raspeballer HER.

Svineknoken dekkes av vann og kokes til den er lett å løse kjøttet fra beinet, 2 1/2 til 3 timer. Man kan godt dele knoken å ta bort skinn og ben før servering.

Kålrotstappe finne du oppskrift på HER

Jeg bruker alltid steikt bacon med fett, og pølse eller korv til. Men i dag skipet vi pølsen/korv.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

Her er Ingrid sine vanlige rasper
Og her ser dere mine glutenfrie rasper. Det er knallgode, Ingrid syntes det smakte omtrent som vanlige raspeballer.
4 kommentarer

4 thoughts on “Raspeball med svineknok

    1. Når man vet hvor godt det er så får man lett vann i munnen av et bilde. Men det smakte meg supergodt, det er utrolig lenge siden jeg har spist det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *