Humus med granatepler og karbonade

Categories Alle oppskrifter, Diverse retter

De er nesten flaut å innrømme det, men kan ikke huske at jeg noen gang har laget humus selv. Jeg har spist det vet flere anledninger, men liksom aldri kommet så langt at jeg å lage det. Men nå fikk jeg tak i tahini (sesampasta) og da var det i grunnen utrolig enkelt å lage.

De beste er å koke kikertene selv, det har jeg gjort, og lagt de i fryseren så jeg kan ta opp så mye jeg trenger av gangen HERog HER

Ca. 5 dl kikerter enten ferdig kjøpt eller du lager de selv

2 ss tahini

1-2 hvitløksfedd

Ca. 1/2 dl vann

Ca. 1 ss. sitron eller limsaft

Ca. 1/2 ts spisskummen

1 ss olivenolje

Så hadde jeg granateple på, for det elsker jeg, og det laget en god balanse.

Ha kikertene skrelt hvitløk og vann i en skål og knus de med en stavmikser eller bruk en foodprosessor. Ha i salt, tahini, limesaft, olivenolje og spisskummen og bland det godt sammen. Smak om du synes den er passe salt og krydret.

Strø gjerne granateple på om du har det. Jeg hadde litt rester etter ovnssteikte gresskar HER og de passet godt til

Oppskrift på karbonader finner du HER, HER, HER HER

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#humus #kikerter #granatepler #Karbonader #ovnssteiktegresskar #Matfrabunnen #hjemmelaget #Glutenfritt #Melkefritt #eggefritt #middagstips #Morsmiddag #Middag

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *