Godt krydrede karbonader

Categories Retter med kjøttdeig

1 pakke kjøttdeig eller karbonadedeig

1/2 løk

1 dl vann

2 ss Provencekrydder (fås kjøpt i de aller fleste butikker)

Ca. 1 ts salt

Ca. 1/2 ts pepper

Ha deigen i en bolle og ha i vann, krydder og en finhakket løk (jeg liker å bruke stavmikseren til å mose løken, men dette er ikke nødvendig, det er kun en smaksak),

Bland alt godt sammen og form karbonadene til litt store, flate kaker. Jeg bruker alltid å steike en liten bit først for å se at degen er passe salt og krydret.  Steik karbonadene enten på en steikepanne eller i steikeovnen. Kjøttdeig er svært viktig å få gjennomsteikt, for den kan inneholde farlige bakterier (men disse uskadeliggjøres ved gjennomsteiking). Brun de på god varme på begge sider og la de så få ligge og kose med noen vendinger i ny og ne.

Knallgode, smakfulle karbonader.

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Godt krydrede karbonader

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *