I dag kom minstejenten Miriam på middag, og overaskende nok ville hun ha fiskeburger som hadde sett så fristende ut sist uke. Det passet jo veldig bra siden jeg hadde Coleslaw. Burgeren lagde med en litt annen vri denne gange, forandring fryder.
jeg hadde et glutenfritt hamburger igjen i fryseren, og min datter fikk pitabrød siden jeg hadde vanlige i fryseren så slapp jeg kjøpe en pose vanlige hamburgerbrød, det var hun veldig “happy “med
Ville du ha likt dette til middag?
Til to burgere:
To lakse/ørrefilet uten skinn og bein
1 egg
1 ts potetmel (da hang de litt mer sammen enn sist)(kan sløyfes)
Noen kvaster persille, dette er sesongens siste fra hagen
En knivspiss chiliflak
salt (sa 1 ts)
pepper
Del fisken i små biter, pisk egget sammen med salt og krydder og ha fisken opp i. Bland egget godt i fisken, og ha i en ts potetmel og finhakket fersk persille (du må gjerne bruke andre friske urter, eller kutte de ut.)
Form burgere i to deler og steik på god varme til de har fått farge på begge sider, da skrur du ned temperaturen. La de ligge i rundt 10 minutter der du snur de med jevne mellomrom.
Båtpoteter:
Her er flere linker til forskjellige båtpoteter HER, HER, HER og HER
Poteter Ca. 2-3 poteter pr person
Denne gangen hadde jeg på (men du kan bruke hva du vil, kun pepper og salt, eller grillkrydder, ferske urter osv.)
Røykt paprika jeg bare elsker smaken
Gurkemeie
Oregano
Spisskummen
Salt
Pepper
Olje
Vask potetene godt, du trenger ikke skrelle de. Tørk potetene i litt papir, og del de i båter, ha de i en ildfast form. Strø på krydderet og oljen og bruk reine hender på bland krydderet godt inn i potetene.
Steik potetene oppe i ovnen på 220-250 grader, rør av og til så de ikke blir brent. De er ferdig mellom 15-25 minutter alt etter potettypen og hv or tykke båtene er skjært i.
Coleslaw salaten finner du HER
#Hjemmelaget #coleslaw #gullerot #kål #sellerirot #sylteagurk #basmicoeddik #majones #pålegg #middag #tilbehøre #middagstips #glutenfri #melkefri #laktosefri #meatfreemonday #mat #oppskrift #oppskrifter #matblogg #Blogg #bloggtoppen #Laks #ørret #fisk #fiskeburger #lakseburger #ørretburger #pitabrød #hamburgerbrød
Dette såg kjempegodt ut, tror jeg må prøve dette. Coleslaw trodde jeg at man brukte både rømme og majones, men ser du bruker kun majones. Må kjøpe inn litt laks jeg nå. Bruker du laks kjøpt frossen eller fersk?
Lisbeth: Jeg tåler veldig dårlig melkeprodukter, derfor skippet jeg det. Men det står i oppskriften at man kan ha det i om man ønsker 🙂 Jeg kjøper frosne fileter, det funker helt fint. De bør tine litt før du skjærer i de, men den trenger ikke være helt tint. Men bruk gjerne fersk det funker akkurat like fint. Masse lykke til, gi meg gjerne en tilbakemelding, det setter jeg stor pris på.