Bokashi er gull, en perfekt oppstart på våren!

Categories Blogg, Planter

Denne årstiden er et vakuum, i allefall for min del. Det er mørkt det meste av dagen, og været er gjerne ikke det beste. Jeg ser i alle hagegrupper sitter folk utålmodig å tripper for å komme i gang. Noen har allerede begynt å så, men dette er litt for tidlig for min del. Men det jeg gjør, og det er jo det viktigste å ha når man skal begynne å plante ut og om er jo jorden. For god sunn næringsjord er det som får alt til å vokse. Nå hoper matavfallet seg opp, for et har vært umulig å grave ned. Jeg har bokashi, som fermenterer matavfallet mitt, dette sparer meg for mye søppel, det lager fantastisk jord og jeg sparer mye penger både på å kjøpe jord og på søppeltømming. MEN det aller viktigste er at plantene elsker det, og det strutter av sunnhet. Her i Bergen får vi nesten alt utstyr dekket av BIR, så jeg vil påstå at det er helt fantastisk. Nå på vinteren går det mye saktere å bryte ned matavfallet, men det brytes ned. Om sommeren tar det bare 14 dager fra man graver ned bokashi til det er jord. Da graver jeg  det ned i krukker, bed, pallekarmer og ellers der det trengt. den jorden jeg har laget gjennom vinteren ligger i sekker og bokser, og den legger jeg opp på krukker som trenger næring etter vinteren(og det gjør jo alle), og alle plantene som skal ut etter å ha stått inne å vokst før det ble mildt nok til å ta det ut.

Jeg bare elsker denne formen for kompostering, for jeg har aldri orket de store kompostbingene. 💚

Er du nysgjerrig på mer informasjon om Bokashi så har jeg laget flere innlegg om dette.

4 kommentarer

4 thoughts on “Bokashi er gull, en perfekt oppstart på våren!

    1. Helt ærlig så synes det er en gave å få gjøre det, blomstrer og grønsaker bare elsker det! Og det er jo en ressurs som er for gale å kaste, for her blir det jo jord jeg slipper å kjøpe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *