Jeg har laget opp til flere kransekaker, og noen av eggene kom det plomme i, da kan man jo ikke bruke det i kaken. He satt jeg meg masse egg, og det kan jo ikke stå veldig lenge når det er uten skall og ikke varmebehandlet. Da måtte hjernecellene på jobb, og jeg landet på den Spanske omeletten som de kaller for tortilla av en elle annen grunn. Den er superenkel å lage, og du hendelse så godt, Spanjolene kan mat, det skal det ha.

Til 2 personer:

4 egg

2 ss sweet chili saus, man kan ta i mer om man er glad i chili

4-5 kokte poteter uten skall,  alt etter hvor stor de er

1/2 liten løk

1 -2 vårløk

Smør til surring

12-14 cherrytomater

Ca. 6-70 g chorizo i skiver

Salt

Pepper

Finhakk løk og vårløk, ha det på en steikepanne med smør eller olje, og la det få kose seg en stund på panne samen med oppdelte poteter, del chorizo i to og la den få surre med. Del tomatene i to og ha de i pannen. Knekk eggene i en skål, ha i sweet chili saus, salt og pepper og bland det godt sammen. Hell det over grønnsakene, la det få stå på svak varme på komfyren som jeg gjorde, eller man kan ha den i stekeovnen på 180 grader i rundt 10 minutter, eller til eggene er stivnet.  Server med brød av et eller annet slag, det passer også med salat. Jeg gjorde det enkelt med ruccola, avokado, og pitabrød jeg varmet i brødristeren.

 

 

💚Del gjerne innlegget med familie og venner 😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#enkelt #godt #Middagstips #middag #morsmiddag #lunsj #kvelds #glutenfri #melkefri #spania #spansktortilla Hjemmelaget #matfrabunnen av #chorizo #Helgemat #Kos  #omelett #iSteikeovnen  #Spanskomelett #matprat

4 kommentarer

4 thoughts on “Spansk tortilla med chorizo

  1. Denne retten hadde virkelig farger man kan bli glad av nå i mørketiden vi er inni. Og i tillegg fint med tips til kjapp og sunn middag 🙂 Lag deg en fin kveld 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *