Siden jeg har laget en rødbet salat før, så hadde jeg en ide om å lage en annen variant denne gangen, og jeg må bare si det i all beskjedenhet, du hendelse så god den ble ;-).

Og slik ble den til:

2 ferske rødbeter (man kan sikkert også bruke syltede rødbeter, men da bør man sannsynligvis ha litt sukker i for å balansere smaken)

2 dl vann

1 dl 7% eddik

1/2 ts salt

Rens, skyll og del rødbetene opp i forholdsvis små biter, og ha de i en panne sammen med eddik, vann og salt, og kok i rundt 10 minutter.

 

Hel de da over i en sil, og la rødbetene bli helt avkjølt.  Denne prosessen gjør du selvsagt ikke om du bruker syltede rødbeter.

————————————————————————————————————————

Nå kan du velge om du ønsker å lage majonesen selv, eller du vil bruke ferdig majones. 

Her er oppskriften jeg brukte til å lage majones, trykk HER

Denne oppskriften vil tilsvare omtrent to pakker ferdig majones.

1 litt søtt eple

2 sjalottløk

Muligens litt sukker, det kommer litt ant på hvor søte eller sure eplene er.

Så lag/ha i majones i en skål, rens og finhakk sjalottløken og eple og ha de i majonesen, samt at man tar den avkjølte rødbetene i, og bland alt godt sammen.

Smak til om nødvendig med sukker, salt og pepper. 

Nyt den på skiver, knekkebrød eller som tilbehør til middag. Den passer godt til hvitt kjøtt, hvit fisk og sild og sikker til enda mer en jeg vet om:-) Hva mener du den passer til?

 

HER suppe av rødbeter

HER  Salat med kylling og rødbeter

HER  Pita med rødbetsalat

HER  Rødbetsalat

Del gjerne innlegget med familie og venner 😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#rødbeter #rødbetsalat #rødbetogeplesalat #rødbet  #eple #salat #sunt #godt #pålegg #hjemmelagetpålegg #hjemmelaget #pålegg #blogg #middagtips #mor #mamma #middag #morsmiddag #facebook #glutenfritt #melkefritt 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *