Nå har jeg vært i Oslo med Alf barnebarnet og hos min yngste datter, og så på oktober fest med Hildegunn, Hanne Lise og Kirsten. Så det har vært hektiske men kjekke dager, men nå er jeg utslitt. Så etter å ha kjøpt asiatisk mat på vei hjem fra flyplassen, får dere en reprise på sosekjøtt/småsteik som er gammel og god tradisjonsmat.
Til 4 personer.
Ca.1 kg oksekjøtt helst med bein, siden det gir aller best mat. Vi kjøpte bog med bein, og et stort stykke uten bein.
Vann til det dekker kjøttet
1 stor løk
2 gulerøtter
3-4 skiver sellerirot
1-2 kjøttbuljongtreninger
Ca. 3 ss maizena, tåler man hvetemel kan man bruke det, men da må de koke minst 10 minutter for å få bort hvetemelsmaken.
Salt
Pepper
To- tre dråper sukkerkulør
Del kjøttet i store biter, rens og del løk, gulerøtter og sellerirot også disse i store biter. Steik kjøttet i pannen med smør, og man kan godt steike løken med. Ha på vann og resten av grønnsakene og buljongen, og la det få koke til kjøttet er mørt, det tar rundt 2- 2 1/2 time litt avhengig av kjøtt og størrelse. Når kjøttet er ferdig kokt, blander man maizena med litt av kraften som er blitt avkjølt, eller man har i en skvett fløte/alternativ fløte for å runde smaken litt. Når maizenaen er godt rørt ut, heller man den over i pannen under omrøring til det koker. Ha i litt sukkerkulør til passe brunfarge (vær forsiktig for det blir fort mørkere en man først tror). Smak til med salt og pepper.
Jeg servete sosekjøttet med rotmos av poteter og sellerirot og kokte gulerøtter og brokkoli.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#oksekjøtt #sosekjøtt #småsteik #Tradisjonsmat
#Kjøttkaker #i #ovnen #stekeovn #på topp #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #søndagsmiddag #Middag #morsmiddag #allergi Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #tradisjonsmat
Høres godt ut! Smart måte å forberede på også. 🙂
Tusen takk så kjekk tilbakemelding.
Det er rett og slett noe av det beste jeg kan få servert…. 🙂
Helt enig, det er nydelig god mat. Det eneste jeg kunne ønsket var at man fikk tak i kjøtt med bein, det gir enda bedre middag.