Naturens antibiotikum, hvitløk

Categories Blogg, Mat og helse

Influensa, forkjølelse, korona osv. og  osv. Man blir tutet ørene full av alt mulig negativt, og da blir man gjerne syk. Så hvorfor ikke forebygge sykdom med å spise naturens egen antibiotikum, nemlig hvitløk. Hvitløk er nydelig i mat, men har også en enestående helseeffekt, som er nokså unik.

Jeg så på Montys hage, at en kokte opp hvitløk og sprayet planten for å holde snegler unna,  med den blandingen, men det har jeg ikke forsøkt enda. Jeg kjøpte et kilo hvitløk i sommer for å forsøke, men det ente med at den ble spist opp før den nådde så langt.

Noen av helseeffektene hvitløk kan ha.

Hvitløk fra egen produksjon.. Snegler og regn det har ingen betydning, hvitløken trives. Viste du at den trenger minst en frostnatt for at de skal bli fedd?

Effekten hvitløk har ble trukket  frem da  korona epidemien begynt, da var det flere som hevdet at hvitløk  hadde en beskyttende effekt. Om det ikke hjelper direkte, holder det nå folk på litt avstand 😁

Men det komme stadig frem nye og flere helsefordeler med hvitløk, som for eksempel forskere ved King’s College London og University of East Anglia fant nylig at kvinner som spiser mye hvitløk har mindre risiko for beinskjørhet senere i livet, melder Science Daily.

Hvitløk er rik på antioksidanter, som styrker cellene, motvirker aldring, og den stimulerer immunsystemet. Spiser man hvitløk hver dag, reduserer man risikoen for å få influensa og  forkjølelse. Det hevdes også at om man er så uheldig å bli syk så vil sykdomsforløpet bli lettere og kortere om man spiser hvitløk.

De kan virke som hele Norge går på blodtrykk og kolesterolmedisin da bør man vite at hvitløk senker kolesterolet og blodtrykket, i følge en studie publisert i Journal of the Royal College of Physicians. Resultatene viste at de som spiste hvitløk jevnlig, fikk etter 4 uker 12 % lavere kolesterol en de som ikke spiste hvitløk. Og som ikke dette var nok, så hjelper den også mot blodpropp og forkalkning.

Hvitløk hjelper også mot candida(overvekst av sopp i tarmen), og er bakteriedrepende og demper betennelse.

Hvitløkens bakteriedrepende egenskaper ble oppdaget tidlig på 1800-tallet. Da holdt de franske prestene, som spiste mye hvitløk seg friske, mens de britiske prestene ble svært syke av en hard influensa.

For å best å bevare og utnytte allicinensom er det medisinske stoffet i hvitløk, er det viktig å knuse feddet, da er det også veldig enkelt å ta av skallet. La hvitløken ligge på skjærebrettet i rundt ti minutter for maks utbytte av hvitløkens medisinske egenskap.

Her har du noen enkle oppskrifter på diverse med hvitløk:

Aioli

tzatziki

Marte sin pastagryte

Bolones

Guacamole

Scampi med risnudler

Helt ærlig tror jeg at i rundt 90 % av alle oppskriftene mine er det hvitløk, så det er bare å kose seg å trykke videre til flere innlegg.

Du må gjerne dele om du tenker andre kan ha nytte av å vite dette.

 

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

 

#hvitløk #helseeffekt #høyt #blodtrykk #kolesterol #Virus #bakterier #Sopp #Morsmiddag #Helse #Bedre #helse

#Middag #middagstisp #fiskemiddag #middags #ideer #morsmiddag #Mors #middag #melkefri #Glutefri #laktosefri #Eneklt #kjapt

8 kommentarer

8 thoughts on “Naturens antibiotikum, hvitløk

  1. Så flott og opplysende innlegg og masse oppskrifter med hvitløk får vi også 🙂 Er nok mange som ikke vet om alle disse flotte egenskapene hvitløken har på helsen, så tusen takk for at du deler det med oss! 🙂

    1. Takk, snille deg. Ha en nydelig fredag og nyttårsfest i morgen. Her er det storm og regn, like godt så blir det forhåpentligvis ikke så mye raketter.

  2. Det er utrolig hvor mye bra naturen gir oss, hvis vi bare vet hvordan. 😉 Jeg visste mye av dette, men noe var nytt også, så takk for at du delte! 😀 Og så gøy å dyrke hvitløk selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *