Last Updated:

Hjemmelaget aioli

Categories Dressinger

Et tips før man setter i gang for aller første gang ,er å ta ut alle ingrediensene en stund før slik at de er rom temperert, da kan det være enklere å få det til. Aiolien er holdbar minst 14 dager, men det er neppe et problem for man klarer ikke å slutte å spise av den 😉

 

 

4 eggeplommer

1 liten ts med sennep, man kan bruke mer om man liker at den smaken blir litt mer fremtredende.

1 ss med enten sitronsaft, limesaft eller vinedikk

salt 

Pepper

2 dl rapsolje (man kan bruke den oljen man ønsker, men rapsolje er en nøytral olje, og den inneholder en del omega-3 som vi ikke kan få nok av i kostholdet vårt)

1.2 fedd hvitløk eller 1/2 kinahvitløk

1 knivspiss caianepepper

 

Først må man skille eggene, dvs. at man må knekke egget ,og skille eggeplommen fra eggehviten.


Ikke kast eggehviten, den kan du bruke til andre ting som i en grateng, sufflé, pavlovakake eller rett og slett i en omelett, viste du forresten at man kan fryse eggehvite? 

Har du stavmikser er det enklest å bruke den, men man kan godt bruke en vanlig visp men det kreves selvsakt litt muskler i armene ;-).

Eggeplommen tar man i en smal skål om man skal bruke stavmikser, bruker man visp bruker men en passe glassskål. 


Så har man i alt ingrediensene utenom oljen, og visper dette godt sammen, dette er veldig viktig for et vellykket resultat for å få   majones stiv og ikke en suppe.

Nå kan man begynne å ta i litt olje i eggeblandingen, det er veldig lurt å begynne ytterst forsiktig, da er det lettere å få et vellykket resultat. Pisk veldig godt mellom hver gang du har i olje. Etter vert tåler blandingen mer olje, og det er bare til å ha i større dose olje av gangen. Det kan hende du må bruke mer eller mindre olje, dette vil være avhengig av hvor store og hvor ferske eggeplommene er. Men det er ikke mye til eller fra. Bruk en hvitløkspresse eller finhakk hvitløken å ha den i majonesen, smak til med caianepepper og eventuelt mer salt, pepper.

Aiolien er holdbar minst 14dager, men det er neppe et problem for man klarer ikke å slutte å spise av den 😉

#hjemmelaget #majones #aioli #dressing #hvitløk #godt #sunt #enkelt #middag #middagstips #morsmiddag #kjapt #lett #blogg #bloggtopp  #matblogg #mor #mamma #pappa #barn

2 kommentarer

2 thoughts on “Hjemmelaget aioli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *