Last Updated:

Fermenterte rødbeter

Categories Alle oppskrifter, Grønnsaker

Nå er jeg bitt av basillen med fermentering, og rødbeter er både sundt og godt. Normalt spiser jeg ikke masse rødbeter, men jeg får dilla i ny og ne, og da kan det jo stå i kjøleskapet å vente til jeg får dilla på rødbeter da vel 😉

På en av sidene som jeg var på var Fedon Lindberg sin side, og han skriver at fermenterte rødbeter kan være med på å senke både kolesterol og høyt blodtrykk og gi oss bedre immunforsvar, renser blodet og avgifter leveren. Når mat fermenteres gjør det at næringen tas bedre opp i tarmen, gir oss mer vitaminer og øker enzymene.

 

Det  enste som jeg har gjort annerledes er å ta karve i i stede for dill.  Jeg har forstått at karve er en fantastisk urt for mage/tarm så da tok jeg den i. Får jeg dette til så kan jeg jo ha i andre urter neste gang.

Har du sett noe så vakkert, naturen er fantastisk!

Jeg renset, skylte og delte rødbetene opp i tynne skiver, og så i  staver, de skal være rå. Jeg leste at for store staver kunne gjøre at rødbetene ble veldig harde.

Jeg hadde en stor og en mindre rødbet

5 dl vann

1 ss salt uraffinert

Jeg kokte vannet hadde i salt og rørete det ut. Jeg brukte ikke for store glass, men det kan du bruke om du har større(men det er lurt å fylle de godt opp slik at ikke noe får anledning å flyte opp.

Ca. 1 ts karve eller andre urter

“Det som det først og fremst er viktig å tenke på når man velger salt til mat er forskjellen på naturlig salt, og et raffinert salt, også kalt industrisalt. Førstnevnte inneholder ingen tilsetningsstoffer, mens et raffinert salt, ofte inneholder tilsetninger som jod, og midler som gjør at det ikke klumper seg”

 

Jeg la glasset ned, da var det lettere å få lagt rødbetstavene opp på hverandre.

 

 

Når laken var avkjølt hadde jeg karve i glasset og tømte saltlaken over.

 

 

Jeg tok et tørkle over for at det ikke skal komme småfluer og støv i, men ikke sett på lokket, da kan glasset eksplodere. Glasset skal stå mellom 3-5 dager i romtemperatur. Når fermenteringen er ferdig, setter man på lokket og har de i kjøleskapet.

HER hjemmelaget kokosyoghurt

HER kan du lese om komucha (drikke)

HER kan du se hva vi lagde på fermenteringskurset

HER kan du lese om kjøpe  ketchup og fermentert

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#middag #Morsmiddag #spisoppmaten #ikkekastmat #hjemmelaget #matfrabunnen #glutenfritt #melkefritt #fermentering #Rødbeter #surkål #ketchup #eplesidereddik #Tarmflora #forbedrhelsenmed fermentertmat #matmagi #øktarmfloraenmedmat  #senkblodtrykket #øknæringsopptaket

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *