Siden jeg har laget en rødbet salat før, så hadde jeg en ide om å lage en annen variant denne gangen, og jeg må bare si det i all beskjedenhet, du hendelse så god den ble ;-).
Og slik ble den til:
2 ferske rødbeter (man kan sikkert også bruke syltede rødbeter, men da bør man sannsynligvis ha litt sukker i for å balansere smaken)
2 dl vann
1 dl 7% eddik
1/2 ts salt
Rens, skyll og del rødbetene opp i forholdsvis små biter, og ha de i en panne sammen med eddik, vann og salt, og kok i rundt 10 minutter.
Hel de da over i en sil, og la rødbetene bli helt avkjølt. Denne prosessen gjør du selvsagt ikke om du bruker syltede rødbeter.
————————————————————————————————————————
Nå kan du velge om du ønsker å lage majonesen selv, eller du vil bruke ferdig majones.
Her er oppskriften jeg brukte til å lage majones, trykk HER
Denne oppskriften vil tilsvare omtrent to pakker ferdig majones.
1 litt søtt eple
2 sjalottløk
Muligens litt sukker, det kommer litt ant på hvor søte eller sure eplene er.
Så lag/ha i majones i en skål, rens og finhakk sjalottløken og eple og ha de i majonesen, samt at man tar den avkjølte rødbetene i, og bland alt godt sammen.
Smak til om nødvendig med sukker, salt og pepper.
Nyt den på skiver, knekkebrød eller som tilbehør til middag. Den passer godt til hvitt kjøtt, hvit fisk og sild og sikker til enda mer en jeg vet om:-) Hva mener du den passer til?
HER suppe av rødbeter
HER Salat med kylling og rødbeter
HER Pita med rødbetsalat
HER Rødbetsalat
Del gjerne innlegget med familie og venner
#rødbeter #rødbetsalat #rødbetogeplesalat #rødbet #eple #salat #sunt #godt #pålegg #hjemmelagetpålegg #hjemmelaget #pålegg #blogg #middagtips #mor #mamma #middag #morsmiddag #facebook #glutenfritt #melkefritt