Svinekoteletter i ovnen med eple og tomatsaus

Categories Kjøttretter

Margrethe og Ole kom en snartur innom å spiste middag, og da ble det svinekoteletter. Jeg trodde jeg hadde tatt opp kraft, men det var eplemost he he, ikke alltid full kontroll på fryseren nei. Men jeg vet at eple er veldig godt til svin så det bekymret meg ikke veldig, så da ble denne retten til :-D.

Til 3 personer:

Beregn 1-2 koteletter pr pers.

1 boka knuste tomater

Ca. 2,5 dl eplemos/saft (det var en blanding fra fjordåret, som verken var saft eller syltetøy, kun most)

En liten klunk med fløte eller melk (laktosefri for oss som trenger det), men den kan sløyfes

1 ts eller en buljongterning

1 løk

1/2 blomkål

2 epler

litt paprika

3 neper

Salt

Pepper

Noen dråper tabasko som kan sløyfes

Steik kotelettene og løken så kotelettene får en steikeskorpe.

Bland sammen eplemost og tomatpurre (husk å bruke vannet du skyller boksen med),buljong med salt, pepper og eventuelt tabasko og gi det et oppkok så alt blir godt blandet og du kan smake det til. Hell halvparten av sausen i en ildfast form, og legg kotelettene opp på, og ha resten av susen over.

Steik i ovnen på rundt 180 grader i en time, da har man på rensket og delte grønnsaker og eple, og setter det ytterligere rundt 30-45 minutter i ovnen igjen.

Server med det du ønsker, jeg brukte ris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#svinekjøtt #svin #svinekoteletter #koteletter #i #ovnen #eple #eplemos #tomat #middag #laktosefri #glutenfri #middagstips #morsmiddag #blogg #matblogg

6 kommentarer

6 thoughts on “Svinekoteletter i ovnen med eple og tomatsaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *