Margrethe og Ole kom en snartur innom å spiste middag, og da ble det svinekoteletter. Jeg trodde jeg hadde tatt opp kraft, men det var eplemost he he, ikke alltid full kontroll på fryseren nei. Men jeg vet at eple er veldig godt til svin så det bekymret meg ikke veldig, så da ble denne retten til :-D.
Til 3 personer:
Beregn 1-2 koteletter pr pers.
1 boka knuste tomater
Ca. 2,5 dl eplemos/saft (det var en blanding fra fjordåret, som verken var saft eller syltetøy, kun most)
En liten klunk med fløte eller melk (laktosefri for oss som trenger det), men den kan sløyfes
1 ts eller en buljongterning
1 løk
1/2 blomkål
2 epler
litt paprika
3 neper
Salt
Pepper
Noen dråper tabasko som kan sløyfes
Steik kotelettene og løken så kotelettene får en steikeskorpe.
Bland sammen eplemost og tomatpurre (husk å bruke vannet du skyller boksen med),buljong med salt, pepper og eventuelt tabasko og gi det et oppkok så alt blir godt blandet og du kan smake det til. Hell halvparten av sausen i en ildfast form, og legg kotelettene opp på, og ha resten av susen over.
Steik i ovnen på rundt 180 grader i en time, da har man på rensket og delte grønnsaker og eple, og setter det ytterligere rundt 30-45 minutter i ovnen igjen.
Server med det du ønsker, jeg brukte ris.
#svinekjøtt #svin #svinekoteletter #koteletter #i #ovnen #eple #eplemos #tomat #middag #laktosefri #glutenfri #middagstips #morsmiddag #blogg #matblogg
Tror jeg kunne like det her..eple kan brukes til mye det <3
Ja jeg må si at jeg bruker mer og mer epler i matlagingen, det er overraskende godt 🙂
spennande rett:-)
Takk 🙂 det var veldig smakfullt
Svin og eple sammen er supergodt da 🙂
Det er en veldig god kombinasjon ja 🙂