Ferdig marinert kalkunfilet steikespå 200 grader i rundt 30 minutter pr. kg kjøtt, eller man kan kjøpe fersk og marinere noen timer i kjøleskap eller natten over(Mariande kan feks. være olje, paprikapulver, oregano, spisskummen, hvitløk, salt og pepper). Det kan være lurt å bruke steiketermometer.
Jeg bruker å steike den på pannen først, da blir smaken enda bedre. Når den er nesten ferdig, tar du den ut og lar den hvile i rundt 15-20 minutter, før den skjæres opp.
Båtpotetene vasker jeg og deler i båter, vender i salt (gjerne grovt salt) og olje i en ildfast form. Steik på øverste rist i ovnen på 230 grader(gjerne varmluft).
Oppskrift på den nydelige Safransausen finner du her. Sausen er naturlig glutenfri
#kalkun #hjemmelaget #safran #saus #naturlig #glutenfri #lakstosefri #Middag #middagstisp #godt #enkelt #Fest #oppskrift
#oppskrifter #morsmiddag #mat #matblogg#Bloggtopp #Enkelt #båtpoteter
Kalkunfilet er jo veldig godt da, lenge siden vi har hatt det nå…glemt det litt…takk for tips
annebe: Bare hyggelig
Nam nam
hvorfor gå ut å spise når vi har deg 

Kjekt du er tilbake, jeg er selv ikke så veldig aktiv på bloggen for tiden.
Ha en fin dag
Fikk litt avnn i munnen nå.
Siv Svanem: Så kjekt
Da har jeg truffet spikeren på hode i dag 
Lisbeth: Tusen takk det er jo så kjekt når dere er så greie og søte med meg
Neste gang får jeg lage mat, tror aktisk jeg har lovet deg det en gang he he he. Ha en strålende fin torsdag du også 