Vannbakkelse er utrolig godt i all sin enkelhet! Man kan spise de slik de er, eller fylle de med krem eller vaniljekrem, og selvfølgelig ha sjokolade på. Man kan faktisk også bruke vannbakkelse til suppe, det setter en ekstra spiss på middagen. De som er supert med vannbakkelse, er at det ikke finnes sukker i deigen, så man kan spise den som den er eller tilsette det man ønsker.
125 g smør
2 1/2 dl vann
130 g mel (jeg brukte lyst Toro mel) Tåler man hvetemel bruker man det.
4 egg
Sett ovnen på 200 grader.
Kok opp smør og vann, ha så i melet og rør det godt sammen. Bland i et og et egg i deigen, min erfaring er at vannbakkelsene blir finest om jeg bruker en kjøkkenmaskin eller lignende for å blande i eggene. Men man kan blande for hånd, da må man røre hvert egg veldig godt slik at deigen blir jevn og fin.
Bruk skje eller sprøytepose for å sette vannbakkelsene på brett med bakepapir. Steik de i 20-25 minutter mitt i ovnen på 200 grader. IKKE åpne døren før det er gått minst 20 minutter, la de heller stå litt for lenge en for kort, for da kan de dette sammen.
PS: Når vannbakkelsen er ferdig steikt, så la det stå i ovnen med døren lukket, dette hindrer det i å falle sammen.
Ønske man å fylle de med vaniljekrem bruker man sprøytepose og stikker spissen inn i bunnen på vannbakkelsene og sprøyter vaniljekremen inn.
Waleskringle. Jeg sprøytet deigen ut på bakepapir tett i tett, og da ble den som en Waleskringle, men den skal i grunnen ha butterdeig i bunen. Man kan fylle den med krem og syltetøy, eller vaniljekrem og ha melisglasur på.
Vanlig vannbakkels som ble fylt med friske bær, plantebasert krem som ikke ble så stivpisket som jeg kunne ønsket.
Jeg lagde noen små søte som jeg sprøytet vaniljekrem i og hadde sjokolade på toppen, nom,nom, nom😍
Del gjerne innlegget med familie og venner
#vannbakkelse #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen#søtegleder #morsmiddag
Skulle sett dette før jeg gikk på butikken fredag…
Fikk ubendig lyst på og kommer middagsbesøkende her i dag…
Men det er ikke så lett å få den god, er det ikke slik at man skal ha alt i samme temperatur når man blander . Tror det er det bakverket som blir mest mislykket og som man må “øve” seg på å lage.
Nei det trenger man ikke for det skal jo koke først. Det viktigste er å ikke åpne ovnsdøren for fort 🙂
Dette er kjempegodt! Og gode tips du kom med i oppskriften for vellykket resultat 🙂
Dette er noe av det beste jeg vet om av kaker, og så enkelt å lage.
ser deilig ut og jeg elsker kaker og nå fikk jeg vann i munnen!! Dette er nam nam 👏👏👏👏😁❤
Det er bare SÅ godt.