Tradisjonsmat i dag, og det er jo så enkelt når maten står å lager seg selv mens jeg gjør helt andre ting. Det var så godt med kålstuing da jeg fikk hjortepølse med kålstuing av Britt Elin til middag, så det fristet å ha det til kjøttet i dag også. Er man ikke så glad i kålstuing kan man ha kålrotstappe til, eller kokte grønnsaker og for eksempel en Løksaus
Svineknoker legges i en panne dekket av vann og kokes i rundt 2- 2 1/2 timer alt etter hvor stor den er.
Kålstuing:
Til 2 personer
ca. 350 g kål
Vann nok til å nesten dekke kålen
1 klatt smør
1 lys buljongterning
2 dl fløte eller melk/ plantebasert fløte eller melk
Ca. 1 ss maizena
Salt
Pepper
Del kålen i strimler, ha den i en panne med litt vann, ha i buljong og smør, å la det få koke rundt 5-6 minutter til kålen begynner å falle sammen(jeg liker at de er litt tyggemotstand i den). Når kålen er passe kokt, blander man melk/fløte med maizena og heller det over i pannen, og rører til det har kokt opp(blir kålstuingen for tynn, har du i mer utrørt maizena, blir den for tykk, har man i litt væske). Smak så til med salt og pepper.
De blir jo mye kjøtt og kraft som ikke må kastes, da kan man lage feks. betasuppe . lapskaus eller man kan ha den til raspeballer og kålrotstappe
Del gjerne innlegget med familie og venner
#røykt #svineknok #kålrabistappe #enkelt #godt #Middagstips #middag #morsmiddag #glutenfri #melkefri #tradisjonsmat Hjemmelaget #matfrabunnen #Kålstuing #Helgemat #søndagsmiddag #betasuppe #lapskaus #kålstuing #Røyktsvineknok