Røyt svineknok med kålstuing

Categories Alle oppskrifter, Kjøttretter

Tradisjonsmat i dag, og det er jo så enkelt når maten står å lager seg selv mens jeg gjør helt andre ting. Det var så godt med kålstuing da jeg fikk hjortepølse med kålstuing av Britt Elin til middag, så det fristet å ha det til kjøttet i dag også. Er man ikke så glad i kålstuing kan man ha kålrotstappe til, eller kokte grønnsaker og for eksempel en Løksaus

Svineknoker legges i en panne dekket av vann og kokes i rundt 2- 2 1/2 timer alt etter hvor stor den er.

Kålstuing:

Til 2 personer

ca. 350 g kål

Vann nok til å nesten dekke kålen

1 klatt smør

1 lys buljongterning

2 dl fløte eller melk/ plantebasert fløte eller melk

Ca. 1 ss maizena

Salt

Pepper

Del kålen i strimler, ha den i en panne med litt vann, ha i buljong og smør, å  la det få koke rundt 5-6 minutter til kålen begynner å falle sammen(jeg liker at de er litt tyggemotstand i den). Når kålen er passe kokt, blander man melk/fløte med maizena og heller det over i pannen, og rører til det har kokt opp(blir kålstuingen for tynn, har du i mer utrørt maizena, blir den for tykk, har man i litt væske).  Smak så til med salt og pepper.

De blir jo mye kjøtt og kraft som ikke må kastes, da kan man lage feks. betasuppe . lapskaus eller man kan ha den til raspeballer og  kålrotstappe

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

#røykt #svineknok #kålrabistappe #enkelt #godt #Middagstips #middag #morsmiddag #glutenfri #melkefri #tradisjonsmat Hjemmelaget #matfrabunnen  #Kålstuing #Helgemat #søndagsmiddag #betasuppe #lapskaus #kålstuing #Røyktsvineknok

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *