Lun eplekake med is eller krem er vel alltid en suksess.
4 egg
1 dl sukker
2 1/2 dl mel (jeg brukte Toro kakemiks, siden jeg bruker glutenfritt, men original oppskriften er med ½ kopp potetmel og ½ kopp hvetemel.)
1 ts bakepulver
Ca. 3 epler
Kanel, og eventuelt sukker til å ha på toppen
Ha egg og sukker i en bolle og pisk det til en luftig eggedosis, ha så i mel og bakepulver og bland forsiktig sammen.
Ha deigen i en smurt form(22) og strø godt med kanel, når man har kanel på før man har i eplene så får man kanel i selve kaken også, og det gir en ekstra god smak. Ta kjernehuset ut av eplene og del de i båter, legg de systematisk rundt i hele formen. Til slutt kan man strø på litt sukker på toppen, om man ønsker dette. Steik kaken midt i ovnen, på ca. 200 grader i rundt 20-25 minutter eller til kaken er steikt. For å se om kaken er steikt stikker man en kniv eller steikepinne i selve kaken, er det ikke noe deig på kniven/steikepinnen er den ferdig. Begynner den å blir for mørk på toppen før den er ferdig så legg på et bakepapir.
Jeg er på utkikk etter sponsorer og samarbeidspartnere. Ta gjerne kontakt 😊
Del gjerne med venner og kjente.
#glutenfritt #laktosefritt #Eplekake #Matfrabunnen #hjemmelaget #godt #enkelt #kake #Raskeplekake #Middag #Morsmiddag #matlei #helgekos #kake
Så godt ut da 😊
Tusen takk snille deg 😊
Det passer til søndagskos:)
Må jo kose seg litt ekstra da ja 😍
Dette så da ikke akkurat vondt ut😅 Namnam😋
He he var ikke det heller 😅
1 dl sukker og en kopp mel. Hva er din kopp mel i dl ? Eller mener du en cup i amerikansk mål ?
Mine kopper er ganske ulike størrelse nemlig.
Mvh Aina
En kopp regnes som 2.5 dl, et krus er 3 -3 1/2 dl. Forstår det kan virke forvirrende, så har rettet det.