Last Updated:

Deilig eplekake på 1,2,3!

Categories Søte gleder

Lun eplekake med is eller krem er vel alltid en suksess.

4 egg

1 dl sukker

2 1/2 dl mel (jeg brukte Toro kakemiks, siden jeg bruker glutenfritt, men original oppskriften er med ½ kopp potetmel og ½ kopp hvetemel.)

1 ts bakepulver

Ca. 3 epler

Kanel, og eventuelt sukker til å ha på toppen

Ha egg og sukker i en bolle og pisk det til en luftig eggedosis, ha så i mel og bakepulver og bland forsiktig sammen.

Ha deigen i en smurt form(22) og strø godt med kanel, når man har kanel på før man har i eplene så får man kanel i selve kaken også, og det gir en ekstra god smak. Ta kjernehuset ut av eplene og del de i båter, legg de systematisk rundt i hele formen. Til slutt kan man strø på litt sukker på toppen, om man ønsker dette. Steik kaken midt i ovnen, på ca. 200 grader i rundt 20-25 minutter eller til kaken er steikt. For å se om kaken er steikt  stikker man en kniv eller steikepinne i selve kaken, er det ikke noe deig på kniven/steikepinnen er den ferdig. Begynner den å blir for mørk på toppen før den er ferdig så legg på et bakepapir.

Jeg er på utkikk etter sponsorer og samarbeidspartnere. Ta gjerne kontakt 😊

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

 

#glutenfritt #laktosefritt #Eplekake #Matfrabunnen #hjemmelaget #godt #enkelt #kake #Raskeplekake #Middag #Morsmiddag #matlei #helgekos #kake

8 kommentarer

8 thoughts on “Deilig eplekake på 1,2,3!

  1. 1 dl sukker og en kopp mel. Hva er din kopp mel i dl ? Eller mener du en cup i amerikansk mål ?
    Mine kopper er ganske ulike størrelse nemlig.

    Mvh Aina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *