Pesto bruker jeg til det meste, på skiver, pizza, som dipp, i middag, salat, pitabrød osv. Det er en enkel måte å heve et måltid på.
5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv. (*1.Se under)
1 pakke soltørkede tomater
75 g parmesanost i dag sløyfet jeg osten(*2. se under)
1,5 dl eller mer med olivenolje (det spørs hvor tykk pesto man ønsker og hvordan tomatene er når det gjelder hvor mye olje man må ha i).
Pepper
Salt
Skrell hvitløk og del den i biter, ha de soltørkede tomatene og pinjekjernene/valnøttene i og ha alt i en skål sammen med oljen og raspet parmesanost. Bruk stavmikser eller en annen kjøkkenmaskin som kan knuse alt sammen til det hele blir til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.
* Jeg brukte valnøtter, det er mye billigere enn pinjekjerner og de inneholder omega 3. Er man nøtteallergiker, kan man bruke pinjekjerner isteden siden disse ikke er i slekt med nøttefamilien.
*Om man ikke tåler melkeprodukter, kan man forsøke med en eller annen type veganost. Men jeg bruker å ikke erstatte den, bruker bare mer salt, pepper og nøtter eller
*Her kan du finne oppskrift på Pesto uten melkeprodukter
* Her kan du finne oppskrift på vanlig pesto
Del gjerne innlegget med familie og venner
#pesto #tomatpesto #rødpesto #Dressing #Morsmidddag #lunsj #middag #middagstips #Matfrabunnen #hjemmelaget #Glutenfri #Smakfullt
Ja det er sikkert godt. Jeg har aldri lagd det, bare grønn 🙂
På mange måter veldig annerledes, men likevel typisk pesto. 🤗
Det er vel noe av “klisjet” som jeg også klarer 😀
he he
Behøver ikke kokebøker lenger nå så lenge vi har deg❤
He he nei det er sant 😉
🤗