Pesto passer til nesten all mat og er et must til tapas etter min mening
Pesto
1-2 fedd hvitløk
5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv. (*1.Se under)
1 potte basilikum
75 g parmesan (*2. se under) PS: Det står gjerne ikke parmesan på osten, men Grana Padano ).
1,5 dl olje
Pepper
Salt
Skrell hvitløk og del den i biter, klipp av en potte med basilikumen og valnøtter og ha alt i en skål sammen med oljen og raspet parmesan. Bruk stavmikser eller en annen kjøkkenmaskin som kan knuse alt sammen til det hele blir til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.
*1. Jeg brukte valnøtter, det er mye billigere enn pinjekjerner og de inneholder omega 3. Er man nøtteallergiker, så kan man bruke pinjekjerner siden de ikke er i slekt med nøttefamiien.
*2.Om man ikke tåler melkeprodukter, så kan man forsøke med en eller annen type soyaost. Men jeg bruker å ikke erstatte den, bruker bare mer salt, pepper og nøtter eller pinjekjerner.
.
#tapas #røykelaks #asparges #oppskrift #middag #pesto #basilikum #valnøtter #morsmiddag
Ooh. Dette passet midt i blinken. Jeg har nemlig fått dilla på å ha pesto til svinekjøtt og pasta. nam nam 🙂 Hvilken olje bruker du?
sjomannsfruen: Ikke si det til noen, men jeg bruker rapsolje siden jeg synes rein oliven blir litt stam på smaken 😉 Det er utrolig lenge siden jeg har laget pesto, så nå måtte jeg ha p skiven også he he, NYDELIG
Hehe herlig 😀
sjomannsfruen: Fordelen når man lager mat selv er jo at man gjør som man vil 😉
Absolutt 😀
Eg likar godt pesto, men har berre smakt den ein får kjøpt ferdig på glas. Dette er sikkert betre.
Oldemorbloggen: Ja det kan faktisk ikke sammenlignes. Pesto kan du lage i god tid før, den står minst en uke i kjøleskapet 🙂