Påske er synonymt med lammekjøtt, og lammeskank er i toppskiktet blant mine favoritter. Jeg må jo lage noe godt når veslejente Miriam er hjemme, selv om hun ikke er så liten lenger 😍.
Til 4 personer:
4 lammeskanker (1 til hver person)
Ca. 150 g bacon
1 ss rosmarin
1 ss oregano
1 ts chilipudder/flak
4 hvitløksfedd eller 2 kinahvitløk
2 løk
2 store gulerøtter
1 liten kålrot
1 liten fennikel
2 bokser hermetiske tomater
2 dl tørr hvitvin
Salt
Pepper
Rens og del løk og hvitløk, steik den sammen med lammeskankene og oppskåret bacon godt i en gryte(har du ikke stor nok gryte, kan man selvfølgelig ha de i ovnen, da har du ovnen på 150 g i 4 timer. Men steik løk og skanker fpør du har de i ovnen) , og ha på vin og tomater. Rens og del alle grønnsakene og ha de sammen med lammeskanken. Man har i alle krydrende og setter lokk på gryten og lar de trekke i rundt 2 1/2 -3 timer, snu skankene noen ganger underveis.
Når skankene løsner fra beinet er de ferdig. Ta de opp av gryten, og hold de varm.
Bruk stavmikser å jevne de kokte grønnsakene til saus, smak til med eventuelt mer salt og krydder etter ønske. Ha de grønnsakene du ønsker til middagen, jeg hadde rosenkål og asparges, og rotmos av poteter og sellerirot(oppskrift på rotmos finner du HER)
Ingen tryllekunst akkurat.:-) Fikk du lyst å prøve å lage lammeskank?
Del gjerne innlegget med familie og venner
#Lammeskank #påskemat #festmat #nydeligmiddag #lammeskankmedhvitvinogtomat #rotmos #Matfrabunnen #hjemmelaget #Glutenfri #melkefri Morsmiddag #middagstips #helgemat #Lam #påske #påskemiddag