Risotto er enkel og utrolig god mat, og med scampi hever man hver retten til festmat.
2 rikelige porsjoner
1 1/2 dl risottoris
1 løk
2 fedd hvitløk
1/2 purreløk eller tilsvarende med vårløk
Smør eller olje til å steike i (det skal egentlig være olje)
0,5 g safran (det er i en pakke)
2 ss vineddik eller eddik
Ca. 5 dl vann eller aller helst kraft fra reker eller scampi HER
2 fiskebuljong om du bruker vann, jeg gjorde det siden jeg ikke hadde kraft og det smakte nydelig likevell
2 små eller 1 stor gulrøtter
2 skiver sellerirot
2-3 ss raspet parmesan (den er naturlig laktosefri)
Salt
Pepper
Rens og del løk, hvitløk, og purreløk å surr det i pannen, når det er blitt mykt har man i risen, og lar den få surre med i noen minutter. Spe så med vann/kraft, og vineddik å ha i buljong om man ikke har kraft. Ha i renset og findelt gulrot og selleriroten og ha i safranen. Fyll på med vann/kraft etter hvert som det koker inn, det kan godt hende du må ha i mer vann/kraft. Når risen er myk så har man i parmesan og smakte til med salt og pepper, og eventuelt litt vineddik til og du ønsker den litt mer syrlig.
Scampi:
Til 2 personer:
300 g scampi
3 hvitløksfedd
Olje
Salt
Jeg brukte ferdig rensede rå scampi, men ønsker du å kjøpe med skal kan du rense og lage kraft som HER
Rens og del hvitløken og ha den i steikepannen sammen med olje, ha god varme før du har på scampien. La den få surre noen minutter i pannen til den skifter farge, strø på litt salt og server den til risottoen.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#Morsmiddag #risotto #safranrisottomedscampi #scampi #safranrisotto #Italiens #Glutenfri #laktosefri #Middag #middagstips #hjemmelaget #matfrabunnen #Raskmiddag #Enkelmiddag
Du er flink til å lage god mat hverdag:)
Det er nok en reprise siden jeg er syk. Men normalt lager jeg mat hver dag, men må jo legge ut noe, og det er jo rikelig å ta av i arkivet
God bedring
Tusen takk, nå er jeg heldigvis på bedringens vei.
Så deilig. Mye godt med ris, grønnsaker og wokke. Med kylling eller scampi eller annet
Risotto er en vinner uansett hva man van har i, bare elsker det.