Panert torsk med aioli

Categories Alle oppskrifter, Fiskeretter

Fisk er både sunt og nydelig god mat om man får tak i skikkelig fisk, og som dere sikkert har forstått er torsk blant mine aller største favoritter.

Jeg digger også panert mat, noe som selvfølgelig ikke er det aller sunneste, men variasjon er viktig, og den er ikke frityrkokt, men steikt på pannen.

 

Å panere fisk er veldig enkelt, man har egg i en skål, og har på rikelig med salt, siden tosk trenger en del salt, litt pepper og paneringsmel.

Eggeblanding til to personer:

1 egg

1 ts salt

litt pepper


Paneringsmel (glutenfritt for min del) HER kan du se hvordan du kan lage hjemmelaget paneringsmel.

Bland godt sammen. Fisken bør være tint og uten skinn og bein. Del fisken i passe store stykker, og dypp i eggeblandingen, ha litt paneringsmel på et fat og legg fisken på og rull den i melet, dette kan man gjerne gjenta en gang til. Steik så fisken på ikke alt for sterk varme så den blir brent, snu under veis. Fisken blir fort steikt, så den er ferdig på mellom 5-7 minutter.

Jeg hadde hjemmelaget aioli til, som du kan finne oppskrift på her, 

kokte poteter, gulrot og brokkoli og lime. Jeg elsker å kneke potetene i smeltet smør, men det kunne jeg ikke gjøre før etter bilde var tatt, for det ser ikke mye pent ut 😜

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

#middag #Morsmiddag #tosk #panertosk #Fisktilmiddag  #hjemmelaget #matfrabunnen #glutenfritt #melkefritt

2 kommentarer

2 thoughts on “Panert torsk med aioli

  1. Stekt fisk er bare så lekkert!
    Jeg bruker alltid krydder i mel og ruller fisken i det og steker den i smør og løk… med hvit saus til og raspede gulrøtter…. mmmmm
    Men fritert og stekt som du gjør – bare lekkert!
    Fisk er godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *