Last Updated:

Lek med maten, og spar strøm 😉

Categories Alle oppskrifter, Fiskeretter

Med en kilowatt pris på 6 kr, bør man gjerne tenke på hva man lager til middag. Men saken er at jeg bare ELSKER å forsøke meg på snåle måter å lage mat på, som man kan gjøre på hytten, når man ikke har kjøkken med komfyr eller som nå med fullstendig syke priser på strømmen. de er jo heller ikke dumt å tenke seg om hva og hvordan man kan lage om det skulle være  noe som skjer så man ikke har de store kokemulighetene. Lek deg og forsøk deg frem, det er knallgøy. Man trenger ikke lage denne retten på denne måte, men på vanlig måte på komfyren, for her er det bare jeg som er kreativ og leker meg med maten.

Man kan lage god mat uten å måtte kokkelere over grytene i timevis, og uten så mye utstyr. Jeg satt å grublere på hva jeg skulle ha til middag, og tok ut en ørretfilett fra fryseren, så sjekket jeg spottprisen og fikk nesten ikke puste he he. DA begynte de små grå å kverne, hva kan jeg lage med bare å koke opp vann på vannkokeren?

Svaret er i grunnen enkelt, for de grønnsakene som ikke trenger å varmebehandles eller ikke trenger så mye varme er tingen . Derfor valgte jeg de grønnsakene som er i retten, men så måtte jeg jo tenke smakstilsetning, og da er jo asiatisk smak perfekt å bruke, som soyasaus og fiskesaus, men jeg hadde også i buljong. Risnudler og mange andre nudler trenger kun kokende vann, men for min del bruker jeg risnudler for de er glutenfri.

Fisk har jeg skrevet om en gang før det kan du lese om HER, så den er ikke ny.

Og HER kan du se flere tips.

 

 

 

1 pakke risnudler

1/2 fiskebuljongterning eller aller helst buljongpulver (trenger du som meg glutenfritt, så må du sjekke den)

Ca. 1/2 salt

Pepper

1 ørret eller laksefilet eller mer, for meg er det rikelig

Kokt vann slik at det dekker fisk og nudler.

Bruker du buljongterning så anbefaler jeg deg å knuse den så godt som mulig uten blir den ikke oppløst.

Ha risnudlene og oppdelt fisk i en skål eller noe du kan ha lokk på(man kan også legge et fat opp på om man ikke hat lokk), og ha i salt, pepper og buljong, og hell over vann til alt er så vit dekket med vann. Ha på et lokk, og pakk det gjerne i i et kjøkkenhåndkle eller lignede.

La det få stå i rundt 5 minutter.

Grønnsakene:

4 sopp

1 stykke squash

1 stykke paprika

Brokkoli i tynne skiver

Vårløk

2 ss soyasaus

2 ss fiskesaus

1/2 fiskebuljongterning eller aller helst buljongpulver av noen slag (sjekk for gluten om du som jeg trenger det)

Salt

Pepper.

Brokkolien skjæres i tynne skiver og has i bunnen siden den trenger mest varme av disse grønnsakene. Utenom soppen trenger jo de andre grønnsakene ikke varmebehandling i det hele tatt, men de er jo ekstra godt med noe varmt til middag. Del alle grønnsakene og ha de i en skål som akkurat det er plass til alt i, slik at man ikke trenger så mye vann. Ha i sausene buljongen og  pepper i skålen, salt kan man smake til med etter på om de trengs siden buljong og sausene er salte.  Hell på kokende vann til det meste er dekket, ha på lokk, og pakk også dette inne om du har mulighet til det. Etter rundt 5 minutter er det ferdig. Da siler man av nudlene og fisken og har de sammen med grønnsakene, og trenger man mer smak har man et på.

Nyt et energisparende, miljøvennlig og godt måltid 😁🧐😍💚

 

 

 

Alle grønnsakene er stuet sammen, og jeg har hatt buljong, pepper og susene i, før jeg helte over kokende vann.

Risnudlene og fisken med buljong på bunnen, salt og pepper før jeg hadde vann som dekket alt.

Del gjerne innlegget med familie og venner 😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#fisk #ørret #laks #sjømat #Nudler #hjemmelaget #matfrabunnen #Strømbesparendemiddag #Middagutenkomfyr #middagutenstrøm #middagutendestorekokemulighetene #Sparstrøm #Lekdegmedmaten #asiatiskmat #glutenfritt #melkefritt #middagstips #morsmiddag #hvaskalvihatilmiddag

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *