Kålruletter med rødkål

Categories Airfryer, Blogg, Retter med kjøttdeig

Her om dagen så jeg en som hadde lagt ut et innlegg om kålruletter, og det fikk jeg bare SÅ lyst på. Og før jeg gikk på trening i dag tok jeg ut karbonadedeig, og skulle stikke innom en søndagsåpen butikk å kjøpe nykål, men slik ble det ikke. Men jeg hadde rødkål, og det er jo en aldeles nydelig farge på den, og den er nydelig på smak, det eneste er at den er mye stivere en nykål, så verre å rulle sammen. Og som om ikke det var nok, så hadde jeg bare en bit rødkål igjen, så det ble litt lapping, men nydelig godt ble det. Siden jeg hadde tatt opp 500 g karbonadedeig, bestemte jeg meg for å dele deigen i tre etter å ha laget grunnoppskriften, så fikk jeg kjøttkaker og kjøttboller i tillegg i samme renne, så nå skal det fryses, og has en dag det passer seg slik. Det jeg gjorde var å først lage grunnoppskriften, som er kjøttkaker, så tilsatte jeg oppdelt hvitløk, allehånde og muskat, og lagde kjøttboller, og til sist ble det kålruletter som du finner oppskriften på under.

Til 9-10 kålrulletter

9-10 kålblad

1/2 kg karbonadedeig eller kjøttdeig

1/2 ss potetmel

2-3 ss vann

1/2 løk

1/2 ts tørket ingefær

1/2 ts muskatnøtt

salt

pepper

1 ss buljongpulver

Bomull hyssing

1 liter kyllingkraft/ 1 liter vann 4 terninger buljong

Sett det største kålbladene du har i en panne med vann og en klype salt, og kok det opp, la det få trekke til bladene er myke. Når bladene er bøyelige er det ferdig, da avkjøles det mens du lager deigen.

Finhakk løken og ha den i en bolle sammen med deigen, krydder, salt, potetmel, buljong og vann,. Bland alt godt sammen.

Det kan variere hvor mye vann og potetmel man må bruke etter hvilken deig man velger, men deigen skal være lett å forme.

Jeg lager alltid en liten prøvekake så jeg er sikker på at den er perfekt salt og krydret.

Form en litt avlang kake, og legg i et av kålbladene, bruk bomullshyssing å knyt rundt det. HER kan du se mer inngående hvordan prosessen er

Ha buljongvann/kraft å legge kålrulettene i, og la det få trekke i rundt 15-20 minutter, ta av hyssingen før servering.

Jeg lagde en lys saus av :

2.5 dl vann

1/2 dl fløte/Laktosefri/plantebasert fløte

Ca 1 ss smør/melkefri margarin

1 buljongterning (sjekk for gluten

1 ss maizena

Salt

Pepper

Gressløk eller andre friske urter.

Jeg hadde alt i en panne, kokte det opp, og smakte til med salt og pepper.

Jeg hadde kokte poteter, gulrot og blomkål til.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

HER er oppskrift på kjøttkaker, og HER er oppskrift på nøytrale kjøttboller

#Kålruletter #kålruller #kål #kjøttdeig #tradisjonsmat #Middag #Godt #Sunt #Middagstips #Middag #morsmiddag #Hongkong #Norsk #Norsktradisjon #blogg #bloggtoppen  # Glutenfritt #melkefritt #allergivennlig

2 kommentarer

2 thoughts on “Kålruletter med rødkål

    1. Det var nok typisk mange steder i Norge før i tiden🙂. Litt glemt mat på en måte, men det er jo faktisk utrolig godt, og ikke så vanskelig som man skulle tro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *