I dag tar jeg en reprise. Kålruletter er en gammel tradisjonsrett som jeg neppe tror at de er mange unge som har spist, jallefall ikke laget vil jeg tippe.
Til 9-10 kålrulletter
1/2 kg karbonadedeig eller kjøttdeig
1 egg
1/2 ss potetmel
2-3 ss vann
1/2 løk
1/2 ts tørket ingefær
1/2 ts muskatnøtt
salt
pepper
1 ss buljongpulver
8-10 kålblad
Bomull hyssing
1 liter kyllingkraft/ 1 liter vann 4 terninger buljong
Finhakk løken og ha den i en bolle sammen med deigen, krydder, salt, potetmel, buljong, egg og vann,. Bland alt godt sammen.
Det kan variere hvor mye vann og potetmel man må bruke etter hvilken deig man velger, men blandingen skal være lett å forme.
Ta blader av kålen forsøk å få de så hel som mulig, og ha de i kraften noen minutter slik at de blir myk, ta de opp og avkjøl litt. Klipp hyssingen opp i litt lange biter og lag sløyfer på de.
Ta de myke kålbladene og ha en klump med deig i. ,
Brett sammen, og tre på hyssingen og knyt den litt rundt.
Ha de så i den kokende kraften, la de få trekke/småkoke i 15-20 minutter.
Når de er ferdig kokt leger man de på et fat, og klipper bort tauet før man serverer kålrulettene.
#Kålruletter #kålruller #kål #kjøttdeig #tradisjonsmat #Middag #Godt #Sunt #Middagstips #Middag #morsmiddag #Hongkong #Norsk #Norsktradisjon #blogg #bloggtoppen # Glutenfritt #melkefritt #allergivennlig
Å nam! Det skal jeg lage en dag, det er det lenge siden jeg har spist.
Det er nok ikke noe jeg lager hver dag, eller år for den del he he. Men veldig godt når jeg først lager det. 🙂