Last Updated:

Fiskeburger med gressløk

Categories Blogg, Fiskeretter

Jeg fikk endelig tak i fisk til å lage fiskemat av, og side jeg har så mye gressløk i fryseren tenkte jeg å lage noen “burgere” med gressløk. Disse kakene er både gluten og melkefrie, siden jeg ikke tåler så godt melkeprodukter, og så lagde jeg til Alf, mitt barnebarn som er svært allergisk mot melkeprodukter. Tåler man melkeprodukter så bruker man melk i. I tillegg til disse “burgerene”, lagde jeg fiskekaker, og fiskekraft av alt som ikke kan brukes til noe annet.

Jeg hadde steikte mandelpoteter med salt til, isbergsalat, tomat, agurk og litt rødløk, glutenfri skive, og litt kjøpedressing ble det denne gangen.

1 kg skinn og beinfri fersk filet av hyse eller lyr(jeg fikk tak i lyr), fisk som har vært fryst får ikke samme bindingen av deigen.

2 ss potetmel

1 ss salt (dette virker kanskje mye, men fisk trenger mye salt).

½ ts muskat (kan sløyfes, det gjorde jeg)

5-7 dl væske melk (Jeg bruker en boks (4 dl) plantebasert fløte og resten vann) Det vil variere veldig hvor mye væske man må ha i, det kommer ant på hvor fersk fisken er. Blir deigen for tynn kan man la det stå litt, så blir den fastere, eller ha i litt mer potetmel.

Gressløk etter ønske, eller man kan bruke finhakket vårløk

Smør/melkefri margarin eller olje. Denne gangen brukte jeg olje.

Fisken må være skinn og beinfri, den bør ikke ha vært frossen, og fisken og melken må ha samme temperatur. Jeg har en gammel og kraftig Foodprosessor, den tåler mye fisk i, men jeg anbefaler å dele fisken i biter, og ikke ha for mye fisk i om gangen, da kan det bli for tungt for maskinen.  Ha  fiskefileten  og salt i en foodprosessor, og la  maskinen gå til til farsen er fast og litt seig i konsistensen. Ha i potetmel, muskat i og bland det i fisken, begynn å spe med litt og litt væske. Ikke ha for mye væske i av gangen. Hvor mye væske man trenger i deigen vil avhenge av hvor fersk fisk man bruker, jo ferskere fisken er, jo mer væske trenges i farsen. Lar man farsen stå før man bruker den vil den bli fastere, så har man vært litt for ivrig med væsken og farsen føles for tynn, settes den kalt en stund så blir farsen lettere å jobbe med. Det er lurt å steike en prøvekake for å se om det er nok salt i før man begynner å  steiker, da har man sjans å korrigere smaken om det trengs. Når farsen er most og man har i gressløken så må man bare røre for hånd, uten blir gressløken knust. Steik kakene til det er gylden brun, bruker man olje, anbefaler jeg middels temperatur, og da må det ligge litt før det blir brune.

HER finner du også  mer grunndig forklaing og fremgangsmåte, og oppskrift på fiskeboller, fiskepuddin og suppeboller

 

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

 

 

 

#fiskemat #fiskepudding #fikekaker #suppeboller #Fiskeboller #Utenmelk #utengluten #hjemmelaget #matfrabunnen #fisk #middagstips #middag #morsmiddag

2 kommentarer

2 thoughts on “Fiskeburger med gressløk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *