Å steike kjøttkaker er noe av det verste jeg vet, derfor er  det rett og slett genialt måte å lage kjøttkakene på.  Utenom at man slippe å stå i  steikeosen, får man en fenomenal kraft til sausen. Denne ideen fikk jeg av min fantastiske tidligere nabo Rigmor. Jeg har som vanlig endret litt, men i all hovedsak er den som hun fortalte meg.

Ønsker man ikke å bruke poteter i disse lavkarbotider er det bare til å bytte ut grønnsakene feks. med søtpoteter, blomkål, beter eler hva man måtte ønske.:

Grønnsakene:

8-10 poteter

4-5 gulerøtter

1-2 løk

Litt selleri (jeg hadde to skiver), kan sløyfes

5 dl vann

2 kjøttbuljongterninger eller tilsvarende med pulver

Pepper

Sett steikeovnen på 210 grader. Rens og del alle grønnsakene (potetene bør ikke være i for tykke skiver),og ha de i en ildfastform eller en langpanne. Kok opp vann og ha buljongterningene og pepper i til buljongen er oppløst. Hell buljongvannet over grønnsakene og sett de mitt i ovnen, da får poteter og grønnsaker begynt å steike siden de tar lengst tid på å bli ferdig.

Så begynner man med kjøttkakene.

Kjøttkaker:

4-6 personer (man kan fryse det som blir til overs, eller momse de seinere )

800 g karbonadedeig/kjøttdeig (jeg hadde igjen to pakker av Kvamme gård sin helt magiske karbonadedeig som jeg brukte).

2 egg

2 ss  pulverbuljong

1 løk

Pepper

Salt

Ca. 1 1/2 dl- 2 dl vann

1 ss Potetmel

 

Rens og finhakk løken, og ha den i en bolle sammen med deigen, buljong salt, pepper, potetmel og vann. Bland alt godt sammen. Jeg lager alltid en liten prøvekake på steikepannen så jeg vet at kakene blir perfekt. Jeg måtte ha litt mer salt og pepper i en  jeg antok, men det er jo en enkel sak i verden å ta i mer, mye verre å ta ut når det er for mye.

Kakene formet jeg og la på  en skjærefjøl, og da alle var ferdig formet tok jeg formen ut og hadde kjøttkakene opp på grønnsakene. Så satte jeg formen inn i ovnen igjen. Underveis snudde jeg kjøttkakene så de fikk steikeskorpe på begge sider. Potetene var ferdig på ca. 45 minutter så det var lurt å ha formen inn i ovnen før jeg lagde kjøttkakene.

Saus: Man MÅ ikke lage saus, men kan bruke kraften som den er.

Kraft fra kjøttakeformen det er ca. 4 dl

En god  klatt smør Ca.10-15 gram

1 dl vann

1 1/2 ss maizena

Pepper

Salt og eventuelt mer buljong

Litt sukkerkulør

Hell kraften fra formen og over i en panne og ha i smør- Ha vann og maizena i en kopp og bland det ut og ha det i pannen, kok opp under omrøring. Ha i litt sukkerkulør og smak om sausen er passe saltet og pepret. Du kan helle sausen over i den ildfaste formen/langpannen eller ha den ved siden av.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Kjøttkaker #i #ovnen #stekeovn #på topp #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #søndagsmiddag #Middag #morsmiddag #allergi

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

12 kommentarer

12 thoughts on “Kjøttkaker i ovnen

  1. Herlig! Dette vil jeg også gjøre; liker veldig godt kjøttkaker til middag, men tar meg sjeldent tid til det. Nå blir det sikkert oftere. 🙂

        1. Ovner er litt forskjellige, så vet du at din ovn brenner maten på høy temperatur, så kan du ha den litt lavere temperatur. Forsøk deg litt frem, ser det ut som de blir brent må du skru ned. Jeg snur gjerne kjøttkakene en gang, slik at de får farge på begge sidene. Masse lykke til, og god påske.

  2. Sjelden jeg lager mat fra bunn, men nå har jeg laget dette flere ganger! Tusen takk for super oppskrift, elsker alt som bare kan hives i ovnen👌😄

  3. Veldig godt og enkel måte å lage kjøttkaker på. Liker heller ikke stekingen, så dette passet supert.
    Tusen takk !!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *