Last Updated:

Ingebjørg sine verdens beste glutenfrie fastelavnsboller!

Categories Alle oppskrifter, Glutenfrie bakevarer, Søte gleder

Jeg er litt restriktiv med å kalle noe verdens beste, men dette er absolutt den beste oppskriften jeg noen gang har smakt av glutenfrie bolle. Denne oppskriften fikk jeg av Ingebjørg Finnsand i fjor, og jeg fikk lov å dele oppskriften hennes. Jeg syntes bare det var så fantastisk da jeg lagde det første gang i fjor, at måtte lage ny porsjon, og denne gangen kanelboller, eller kanel i svingene som vi sier her i Bergen. Og da kom en venninne og datteren på besøk, og det spiste lenge og vell, og elsket bollene, selv om det er vant med vanlige boller, da må det faktisk være gode.

Glutenfri baking er ikke så vanskelig som man kan få inntrykk av mange steder så har bare lyst å dele at man kan kose seg med baking av glutenfritt og😃

HER kan du se mer av det Ingebjørg forteller når hun lager andre boller 

 

1 kg Semper mix PS. Veldig viktig, ikke bruk fiberhusk eller jyttemel

50 g sukker

2 poser tørrgjær

1 ts bakepulver

2 ts kardemomme

2 egg

7 del lunet helmelk ellet plantebasert melk

250 g meierismør eller plantebasert melkefritt margarin

Ha en pakke semper mix en bake og ha i sukker, gjær, bakepulver og kardemomme, ha i den lunkede melken og rør alt sammen til det er en tykk suppe.Tilsett eggene og rør godt.

Ha i mer mer mel til du har en klissete deig (det går gjerne mer en 1 kg mel )

Elt godt i en miksmaster, og ha terninger med smør i deigen, mens maskinen går. La maskinen elte til alt smøret er løst opp og godt blandet i deigen.

Hev deigen på et lunt sted i rundt 45-60 minutter .

Hell deigen på et godt melet bord, og elt deigen slik at konsistensen blir slik at du kan trille boller.  Et tips er å bruke olje og engangshansker for å forme bollene.

Trill ut til ca. 40 boller, etterhev i 45-60 minutter og pensle med egg

Steikes på 225 grader (ikke varmluft) i 6-7 minutter.

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

#Glutefrieboller #glutenfrieskillingsboller #glutenfrievaniljeboller #supergod #Fastelavsneboller #glutenfriefastelavsneboller #Morsmiddag #hjemmelahget #matfrabunnen

14 kommentarer

14 thoughts on “Ingebjørg sine verdens beste glutenfrie fastelavnsboller!

    1. Det er glutenfritt mel. Du som kan spise vanlig mel får nok like så gode boller med å lage med hvetemel. Men dessverre er vi mange som ikke kan spise hvetemel.

  1. Jeg kommer ikke til å bake selv i år, da vi planlegger å feire fastelavn på Godt Brød i morgen, men denne flotte oppskriften burde bli linket.

    1. Ja i byen har de i alle fall søndagsåpent 👌Tenker Miriam setter pris på hjemmelagde fastelavnsboller! 💕

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *