Hvorfor bør man knekke av buketter fra blomkål og brokkoli.

Categories Grønnsaker

God  morgen :-D. Jeg har en venninne som jeg går mye tur med, og vi snakker om alt mulig. Det blir aldri kjedelige turer, og siden jeg er over gjennomsnittet opptatt av ernæring og kosthold, og en entusiastisk altanbonde har jeg både lest og erfart en god del. Og det hode er fylt med renner munne over med! Det blir stadig snakke om noe som har med ernæring og mat å gjøre.

Men tilbake til hvorfor man bør knekke av bunter på for eksempel blomkål.

Jo saken er den at om man skjærer i blomkål og lignede grønnsaker, og legger resten tilbake i kjøleskapet oppstår et veldig næringstap på for eksempel. blomkålen. Om man knekker av en bukett fra blomkålen vil den knekke der den er svakest og det er naturlig å knekke, da vil blomkålen ha en naturlig måte måte å beskytte seg på, og det blir mindre næringstap. Skjærer man i blomkål, så lager man en flate som ikke kan heale/reparere flaten som den ville gjort om den knakk av. Og næringstapet blir mye større. Dette har jeg lest for mange år siden, men jeg kan ikke helt huske hvor stort næringstapet var om det ble skjært i kontra det å knekke av. Men forskjellen var signifikant.  Dette gjelder alle grønnsaker som man kan knekke/dele som salat, brokkoli, hvitløk osv.

Men skal du bruke hele blomkålen eller salaten spiller det mindre rolle, da skal den ikke i kjøleskapet igjen.

Du kan også lese hvordan man redder slappe grønnsaker HER

Hvordan holder man salaten frisk lenge HER

Paprika som holder på å dø HER

Alltid frisk purre eller vårløk HER

Hvordan forvelle grønnsaker for frysing HER

Viste du det fra før?

#blomkål #blomkålsuppe ##grønnsaker #frukt #middag #middagstips #mors #middag #hverdags #tips #Frukt.no #Nrk.mat #oppskrift #mors #middag #morsmiddag #Spis #opp #maten

2 kommentarer

2 thoughts on “Hvorfor bør man knekke av buketter fra blomkål og brokkoli.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *