Som dere nok har fått med dere så er jeg veldig opptatt av å ikke kaste mat og drikke, så da må man bruke opp den siste klunken av akevitt også 😂. Det skulle vært hjortekjøtt på menyen, men det tok for lang tid å tine, og jeg var sulten. Siden jeg har vært borte, så åpnet jeg skap og skuffer for å se hva jeg hadde. I kjøleskapet hadde jeg røykelaks av ypperste kvalitet og fløte, og i skapet var det en slant akevitt, og i fryseren hadde jeg rosenkål. Litt av et sansurium, men du verden så godt det ble, så denne anbefaler jeg å forsøke. Hva man har til kan man velge, men jeg hadde kokte poteter for det var det jeg hadde.
1 beger fløte (laktosefri) Man kan også bruke alternativ fløte da får man en litt annen smaksvariant
1 drammeglass akevitt
Ca. 300 g røykelaks
Ørlite pepper
Rosenkål
Jeg hadde fløten i steikepannen med høy kant, hadde i akevitten og ørlite pepper. Deretter tok jeg skinnet av laksen og delte den i stykker og hadde den i sammen med det andre i pannen. Etter rundt 5-8 minutter var retten ferdig.
Noe bedre mat har jeg knapt smakt, så moralen er at man kan lage god mat av lite om man bare har gode råvarer.
#røykelaks #røykt #laks #fisk #godfisk #Middag #middagstisp #fiskemiddag #akevit #middags #ideer #morsmiddag #Mors #middag #reker #torsk #ørret #Røykt #blåkveite #sei #Fiskepudding #melkefri #Glutefri #laktosefri #Eneklt #kjapt
Denne retten har jeg gledet meg til hele romjulen. Jeg var syk både før og etter jul så det har blitt så som så som så med julemiddager. I dag skal jeg lage den til Jan og meg og jeg gleder meg.
Så gøy Tone, da håper jeg dere liker den. Så synd du har vært syk, det var nå trasig. God klem