Last Updated:

Tips for alltid ha fersk å fin purreløk/vårløk

Categories DIY, Grønnsaker, Små tips i hverdagen

Har du opplevd å bare bruke litt av en purreløk, og så blir resten liggende i kjøleskapet noen dager, og så er den slapp og ødelagt? Det har i alle fall jeg gjort mange ganger. Om dette skulle skje så kan man legge den i en brødpose med kaldt vann, og legge i kjøleskapet, da blir den mye friskere, dette kan gjøres med alle grønnsaker som er blitt “dehydrert”, for det er det som skjer med de. Men for å unngå at man får en slapp purre eller vårløk, så kan man vaske den godt, skjære opp i biter og fryse ned. Da tar man bare opp det man trenger etter hvert. Man slipper matsvinn, og å måtte passe på å spise opp maten som ligger i kjøleskapet.

Ta bort de ytterste bladene, del purreløken i to. Vask den godt, siden det ofte er sand i bladene. Skjær den så opp og ha den i en plastpose, og rett i fryseren.

 

For at tusjen ikke skal forsvinne fra plastposen, så tar jeg en tape bit å limer på posen. Så skriver jeg på den, da holder tusjen så du ser hva som er i posen.

#spis #opp #maten #ikke #kast #mat #matsvinn #Frukt.no #Morsmiddag #middag #middagstips #lettere #hverdag #små #triks #Hjemmelaget #mat #fra #bunnen

2 kommentarer

2 thoughts on “Tips for alltid ha fersk å fin purreløk/vårløk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *