Last Updated:

Grønn risotto med ørret

Categories Blogg, Diverse retter, Fiskeretter

Ramsløk hever en hver rett fra godt til fantastisk mat, og heldige meg som fikk plukket og fryst i vår. Risotto er enkelt å lage, det tar litt tid å koke den ferdig, men på ingen måte avskrekk ende, mellom 20-30 minutter har man en fantastisk middag på bordet. Risotto er naturlig glutenfritt og parmesan er regnet som laktosefri. Hva man har i, eller til kan man variere i det uendelige. Du kan sjekke to andre måter HER Vegtetar. HER med kylling.

Har man ikke hatt anledning å plukke ramsløk så får man kjøpt de på matvarebutikker med et større utvalg, eller mer spesialbutikker/gardsbutikk/delikatesse.

 

Risotto med ramsløk til 2 personer

2, 5 dl risottoris

2 ss olivenolje

1 skje smør

3, 5 dl kraft (eventuelt vann og buljong)

1 løk/sjalottløk

2 fedd hvitløk

Ramsløk i olje, ha i så mye du ønsker, jeg hadde i 3 ss Ramsløk HER.  Man får kjøpt ramsløk på butikker med litt større utvalg, eller delikatessebutikker. Vil du ikke kjøpe ramsløk, kan du feks. bruke spinat i, det blir ikke samme smaken, men grønn og god blir den.

2 dl grønne erter (kan sløyfes)

1 dl råsaft av eple og 1/2 ss vineddik (jeg hadde ikke hvitvin, men det funket helt fint), Har du hvitvin så bruk gjerne det.

50-60 g raspet parmesanost, her kan man ha i både mer og mindre etter smak!

Salt

Pepper
2- 3 stykker ørret eller laksefilet

Pynt med det du har, jeg har masse selvdyrket tomat, og oregano i blomst.

Rens og del løk og hvitløk, ha de i pannen med olje og smør og surr de litt, ha i risen og la den få surre med noen minutter, ha på en del av kraften og la det få koke inn under lokk.

Hold et øye med risen så den ikke koke r helt inn, tilsett etter hvert mer kraft og eplejuice/Vineddik/vin. Ta skinnet av fisken og legg den hel opp i risottoen, og la den få trekke til deg den gode smaken av ramsløk. Når risen er har aldri så litte tyggemotstand, er den ferdig, Da kan man lette fisken forsiktig opp om man ønsker den i hele biter, eller  tilsetter osten og smaker til med salt og pepper forsiktig inn. Ønsker man å ha fisken ved siden av så steiker man den eller eventuelt trekker den, men da går man glipp av litt av den nydelige smaken 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del gjerne innlegget med venner og familie 😊 Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

 

#Risotto #fisk #ørret #laks #Ramsløk #enkel #godt #festmat #Middag #middagstips ##morsmiddag #glutenfri #laktosefri #Italiensk #vegetar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *