Torsk i form med chorizo og tomatsaus

Categories Blogg, Fiskeretter

For en ukes tid siden var jeg på middag hos min barndomsvenninne Åse, hun er bare helt fabelaktig å lage mat. Hun serverte fisk steikt i oven og hun hadde laget en saus med chorizo i. Jeg spurte etter oppskriften i dag, siden jeg ikke var sikker på at jeg hadde husket alt, men fikk en helt annen oppskrift. Da er det bare å ta det man husker, å sette det sammen så godt det lar seg gjøre. Jeg synes det er best både for smak og fisk å ha sausen på i ovnen, men det gjør man som man selv ønsker.

Ca. 600 g torskefilet uten skinn å bein, eller den fisken man ønsker.

1 stor løk

3-4 hvitløksfedd

1 chili eller så mye du ønsker å bruke, man kan også bruke tørket chili

1 boks tomater, pluss at man tar litt vannboksen med vann etter du har tømt tomatene i pannen, og skyller boksen og i har også vannet i pannen.

Saften av en appelsin

Ca. 3 ss soyasaus (glutenfri variant for oss som må ha glutenfritt)

1 spisspaprika eller annen paprika

Ca 1 dl kokosmelk

Ca. 1 ts pepper

Salt til fisken, og eventuelt til sausen. Husk at både pølsen og soyasausen også er salt, og ta man salter fisken. Så vær litt måteholden med saltet.

Er ikke fisken rensket for skinn å ben så må det gjøres først, er fisken i tykke stykker bør de deles litt, tynne filetter kan legges rett i en ildfast form. Salt fisken på begge sider.

Sausen:

Rens å del, løk, hvitløk, chili og paprika, ha smør eller olje i en panne og surr alt godt sammen. Ha på tomatene, vannet, soyasausen, kokosmelken og saften av appelsinen, å la alt få koke litt sammen. Ha i pepper og oppskåret pølse og smak om du trenger mer salt eller pepper. Hell alt over fisken, og la den stå på forvarmet ovn på 200 grader, og sett formen midt i ovnen. Formen er ferdig på rundt 20 minutter, alt etter hvor tykke og store fiskestykker man bruker. Pynt gjerne med gressløk eller andre urter.

Jeg hadde kokte poteter til, men Åse hadde søtpotetstappe, det var nydelig til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Fisk #fiskemiddag #Torsk #i #ovnen #Mat #i #ovnen #Glutenfritt #melkefritt #Middagstips #Middagsmat #Morsmiddag #mat #fra #bunnen  #hjemmelaget #enkelt #godt

 

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *