Last Updated:

Prikkevering/bruk/tillaging av Ramsløk

Categories Diverse retter, Dressinger, På sparebluss

Nå er Ramsløksesongen i gang, og jeg har vært å sikret meg noe så jeg har utover, og planen er også å ha til noen gaver og julegaver.

Man kan ta vare på ramsløk ved å tørke den, ha den i olje, eller å fryse den. Så kan man bruke den til det man ønsker etter hvert.

Det er lurt å la ramsløken ligge i iskaldt vann en stund slik at små kryp blir borte, og så skyller jeg den i renende vann og legger de på rist til avrenning.

Ramsløk i olje:

Har du foodprosessor er det enklest å lage til, da har man olje og ramsløk i den og kjører til det er nokså knust. Jeg bruker også litt salt i, da holder den seg enda bedre i kjøleskapet.

Har du ikke foodprosessor kan du finhakke det å ha det i olje. Ha i så mye olje at det ser ut som det er likt med olje og ramsløk.

 

Ramsløk i fryseren:

Når jeg fryser ramsløk lar jeg ikke så mye av vannet renne av, for da bruker jeg ikke olje. Jeg kjører den kun som den er i foodprosessoren, og da er det en fordel at det er litt vann i den. Man kan også finkutte med kniv. Jeg har små porsjoner i plastfolie, du må gjerne bruke bokser. Da kan man ta opp så mye eller lite man trenger, for fryser man det i en pose kan det være vanskelig å få ut en liten bit. Så har jeg alt i en plastskål med lokk og fryser det med.

    Tørking av Ramsløk:

Når man tørker ramsløk kan man godt leg hele blad på en rist med matpapir, sette den i stekeovnen på svak varme, mellom 50-75 grader. Det er heller ikke noe i veien for å finhakke de før man tørker.

Tørket ramsløk passer godt sammen med salt.

#ramsløk #oppbevare #ta #vare #på #hvordan #bruke #ramsløk #plukk #bruk #naturen #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfri #melkefri

 

 

3 kommentarer

3 thoughts on “Prikkevering/bruk/tillaging av Ramsløk

    1. Ja det er helt sant, for en lykke. Jeg føler meg virkelig heldig som endelig har funnet ut hvor de er. De liker seg i skyggen under løvtrær. Jeg har mange venner i nydelige Trøndelag, og ei som er spesielt interessert i å utnytte resursene som er i naturen. Hun sier at de er ikke helt kommet hos dere enda, det har vært for kaldt. Men de er nok rett rundt hjørnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *