Hjemmelaget pizza med skinke og salsasaus

Categories Blogg, Diverse retter, I ovnen

Det er ikke ofte jeg lager ferdig pizzabunn, men i dag fikk jeg inspirasjon av begge mine døtre til å lage. Minstejenten hadde lyst på pizza, og jeg snakket med hun eldste på telefonen, og spurte hvordan hun laget den. Jeg fikk ingen mål, men den ble veldig god, og var knallenkel å lage. Jeg må lage glutenfri bunn, så dere som kan bruke hvetemel lager jo med det.

Glutenfri pizzabunn ala Marte:

1 pakke Toro lyst mel

1 liten ts salt

1 pakke tørrgjær

4 dl vann som jeg varmet litt i vannkokeren

Ha alt det tørre i en bolle eller i en kjøkkenmaskin. Varm vannet til det er lunket, og hell det i bollen med det tørre i, bland deigen godt sammen. La den få stå å heve til den er dobbelt så stor. Glutenfri deig er noe for seg selv, så jeg bruker å ha olje på bakepapiret, heller hele deigen på, og bruker olje på toppen slik at jeg drar deigen utover med en slikkepott.

Man kan lage mer deig og halv steike pizzabunner å ha i fryseren. Det tror jeg at jeg skal gjøre neste gang.

Ha på det du ønsker, men vi hadde følgende:

Rester av en salsa jeg lagde til taco oppskriften finner du HER

3 sjalottløk

Ca. 10 små tomater

Ca. 6-8 biter av en god røykt skinke

Fersk oregano

Raspet ost. Jeg hadde litt parmesan på min del av pizzaen, og Miriam hadde Norvegia i tillegg på sin del.

Jeg har pizzainnstilling på min stekeovn, så jeg satte den på 250 grader midt i ovnen, etter en stund Ca. 10 minutter) satte jeg den ned og skrudde varmen på 200 grader. Pizzaen var ferdig steikt på 15 minutter til sammen.

Virkelig smakfullt og godt.

#pizzabunn #hjemmelaget #glutenfri #enkel #melkefri #Middag #helgemat #middagstips #morsmiddag

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *