Det har vært så nydelig sol i Bergen i dag, og jeg glemte rett å slett å spise utrolig nok. Så da jeg kom hjem var jeg så sulten at det måtte gå fort i svingene med middagen, da er jo skav av en eller annen type helt perfekt. Jeg hadde elgskav i fryseren og det er jo så tynt skåret at det er ting på veldig kort tid. Da var det bare å åpne kjøleskap og skuffer å putte i det jeg hadde, og slik ble det. Her kan du se sist middag jeg hadde med Elg skav i pita.
Jeg hadde en tanke om å ta et glass vin til maten, men jeg var nesten ferdig før jeg kom på det, da er maten god!
Til 2 personer:
200 g elgskav
1 liten løk
2 hvitløksfedd (kan sløyfes)
1 god klatt med smør til steiking
1/2 purreløk
Ca. 1/2 paprika
2 gulrøtter
2 dl fløte/laktosefri fløte eller man kan bruke plantebasert om man ikke tåler melkeprodukter.
1 dl vann/kraft
1/2 ss maizena
1 buljongterning
2 ss tyttebær eller 1 ss tyttebærsyltetøy
1 ts rosmarin
1 ts timian
1 ts koriander
6 knuste einebær
Salt
Pepper
Rens og del løk, purre og hvitløk og steik i smør, ha så i litt og litt elgskav, så pannen ikke blir for kald. Del paprikaen i biter og ha la den få litt varme også før man heller på fløte. Ta pannen fra platen, ha i vann og maizena, krydder og buljong, sett på platen igjen og kok opp under omrøring. Ha i renset og oppdelt gulrot og tyttebær og la det få stå å koke sammen rundt 7-10 minutter. Smak til med krydder og salt, og er gryten for tykk har man i mer væske.
Server gjerne med rotmos som du finner oppskrift på HER , ris eller poteter.
Jeg er på utkikk etter sponsorer og samarbeidspartnere. Ta gjerne kontakt 😊
Del gjerne med venner og kjente.
#glutenfritt #laktosefritt #Elgskav Elgskavgryte #Matfrabunnen #hjemmelaget #godt #enkelt #middagstisp #Middag #Morsmiddag #matlei #helgemiddag
Så godt ut dette 🙂 God lørdag videre i det nydelige været vi har 🙂
Tusen takk og i like så 💚🌞🌼