Rotmos betyr at det ikke bare er poteter i mosen, hva man har i kommer ant på hva man liker og har. Jeg synes at sellerirot hever smaken enormt sammen med poteter. Rotmos er en god måte å få masse forskjellige grønnsaker i en liten rett og dermed få grønnsaker i både barn og voksne. Men man kan ha blomkål i tillegg eller ha poteter og blomkål, det er bare fantasien som begrenser en.
Man kan også ha grønnsaker med farge i, som gulrot eller brokkoli.
Den varianten jeg bruker mest er :
Til 2 personer er
4 poteter
3 sneier selleri
En god klatt smør (rundt 20-30 g)
salt og pepper
—
Neste variant er:
3 poteter
3 sneier sellerirot
3 bunter blomkål
En god klatt smør (rundt 20-30 g)
salt og pepper
—
Eller bare selleri og blomkål, pluss smør, salt og pepper.
Rens, skrell og del grønnsakene, kok det møre, sil av vannet. Ha i smør, og mos grønnsaken, smak til med salt og pepper.
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#rotmos #potetmos #mosmedsellerirot #mosmedblomkål #spisgrønnsaker #femomdagen #Morsmiddag
Så smart. Kanskje jeg komponerer min egen variant med… Hm… Gulrot, broccoli og sellerirot. Tror du det kan funke? 🙂
Ja det kan du garantert. Prøv deg frem og se hva som smaker deg best, det blir jo nydelig farge på den rotmosen.
Jepp, det burde bli en fin kufiolilla farge 😀
he he he yes.