Lubne karbonader og båtpoteter med Garam Masala

Categories Retter med kjøttdeig

Hver gang jeg prøver noe nytt må jeg utforske det videre, som krydderet Garam Masala. Jeg kan jo ikke ha det bare til en rett, så derfor forsøkte jeg det på båtpoteter i ovnen i dag. Det ble veldig smakfullt, og passet godt til de hjemmelagde karbonadene med chili. 

Til 4 personer:

2 pk kjøttdeig/karbonadedeig(800 g)

1 løk

 1/2  stor kinahvitløk eller 2 fedd hvitløk

1 chili uten frø

2 egg

Ca. 2 ts salt

Finhakk løk, hvitløk og chili og ha de i deigen sammen med eggene, og bland godt sammen. Jeg lager alltid en liten prøvekake slik at jeg kan korrigere om det er noe som mangler.  Lag store tykke karbonader og ha de på en god og varm stekepanne, snu med jevne mellomrom etter at varmen er skrudd ned. 

Karbonadene må steike i rundt 10-15 minutter eller lenger alt etter størrelse. 

Båtpoteten lager jeg med å vaske og tørke potetene, skjære de opp i båter, ha  de i en ildfast form og ha på olje, krydder(Garam Masala) og salt.  Steik de øverst i ovnen gjerne med grill den siste  tiden om de ikke allerede er brune. Potetene er ferdig på rundt 20 minutter.

HER er oppskrift på korianderdressing

                           

 

11 kommentarer

11 thoughts on “Lubne karbonader og båtpoteter med Garam Masala

  1. frodith: Båtootetene er ikke spesielle, bare masse krydder 🙂 Bare skjær opp poteter ha olje og salt på og steik de i ovnen så har du deilige poteter. 🙂 Karbonadene var veldig gode ja :-))))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *