Norske epler er for tiden, og disse må vi kose oss med når de er tilgjengelig. Tilslørte bondepiker er en enkel og veldig god dessert, det er en gammel tradisjonsrett som er like god nå som før. HER kan du finne oppskrift på eplesyltetøy/mos
3 epler
3 ss lønnesirup eller sukker
1 ts ekte vanilje
1 dl vann
Vask, rens og del eplene i biter og ha de i en panne med vann, lønnesirup og vanilje og la det koke til eplene er mør. Sett da blandingen til avkjøling.
Brødrasp:
Du finner oppskrift på brødstrø HER
Ca. 2 ss brødrasp(glutenfritt til oss som må ha de), har du ikke det kan du knuse et glutenfritt knekkebrød, eller riste en skive å knuse den når den er tørr
Litt lønnesirup eller sukk
Brødrasp etter ønske, de skal være litt å tygge på
Bruker du knekkebrødene har du de i en plastpose, knyt igjen og bruk en kjevle eller lignede å knuse knekkebrødene med. Ha de knuste smulene på en varm panne sammen med lønnesirup eller sukker. Det er lurt å røre litt i slik at de ikke brenner seg, de skal bli tørr ikke brent. Når de er blitt tørre har man de på et hånddukpapir og avkjøler de.
Kremfløte ( ca. 2 dl)eller plantemateriale fløte som piskes med eller uten sukker. (jeg brukte soyakrem og ikke sukker)
Legg alt lagvis i en
skål eller i et glass. Denne desserten er best å servere med en gang, uten blir brødraspet fort bløtt.
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#tilslørtebondepiker #epler #plommesyltetøy
Mmm… tilslørte bondepiker er nydelig altså! Takk for tips <3
Gleden er på min side 🙂. Må dele ideene vet du
Gleden er på min side 🙂. Må dele ideene vet du