Last Updated:

Thaimarinert svineribbe

Categories Alle oppskrifter, Kjøttretter

Dette er magisk god ribbe, den blir saftig og har en fantastisk god smak. Min venninne Siren skulle ha klubb, og hadde en ribbe i fryseren fra i fjord, og lurte på om den kunne brukes. Det er alltid en fare for at det er frysesmak etter lengre tid i fryseren, så jeg foreslo at hun skulle tilberede ribben på denne måte. Å jammen meg slo hun ikke til å laget den, det var tøft gjort, og den falt veldig godt i smak både hos henne og hennes gjester. Hun sendte meg bilder av ribben, og da tenkte jeg at dette var en gylden mulighet til å legge den ut på nytt.

4 porsjoner

1 kg tynnribbe

3 dl søt soyasaus (denne kan være litt vanskelig å få tak i glutenfri), så alternative er å bruke vanlig soyasaus og tilsette honning eller lignede
3 appelsiner – delt i 2
4 lime – delt i 2
100 g. frisk ingefær – i tynne skiver
2 ss sukker
1 ss sesamolje 1 ss vanlig kanel

2 kanelstenger
Ca. 6 dl. vatn
Sukker
Salt og pepper

Som tilbehør  kan man ha søtpotetmos om man ønsker det:

6 store søtpoteter
50 g. godt smør,
evt. en skvett fløte/laktosefri om man ønsker det.

Salt

Pepper

Legg tynnribba i ei langpanne med fettsida ned, man kan ta av svoren om man ønsker det, men det er ikke nødvendig. Bland  soyasaus, saften av appelsiner , saften lime,  renset og findelt ingefær, sukker, sesamolje og kanel, hell dette over ribben, knekk opp kanelstengene litt og dryss utover. Man kan godt dele opp appelsiner og limen som man har tatt saften av å legge opp på ribben for ekstra smak. Dekk til med folie eller lignede og sett formen  kjølig i et døgn eller to. Hell så på  vatn og snu ribba slik at fettsida ligger opp. Dekk langpanna med folie og sett den i ovnen på forvarmet ovn til  175 gr. La ribba steike i ca. 1 time med folie på(har man større ribbe, må den nok stå lenger), det kan være lurt å bruke steiketermometer.  Så tar man av folien og snur den med svorsiden opp, og steiker uten folie i 50-60 minutter til.

 Saus:

Bruk kraften fra ribben

Sukker

Salt

Pepper

Bland litt av kraften ut i maizena, man regner rundt 1 ss maizena pr 1/2 liter væske (men det kommer alltid ant på hvor tykk man vil ha sausen.

Sil krafta i langpanna over i en kjele. Bland maizena ut i litt av kraften, men den bør ikke være alt for varm, sa klumper den seg. Ha det i sausen, og kok opp under omrøring,  smak til med sukker, salt og pepper.

Server gjerne med rødkål og rosenkål, men er du bare litt dristig så har du denne rødkålsalaten til, det er smellende godt HER finner du den.

Siren lagde rødkål selv: 

1 kg rødkål

3 dl vann

1/2 solbærsaft

1 ss flytende kyllingfond

3 ss sukker

1/2 dl hvithvinseddik

2 ts salt

En klype pepper

1 ss Balsamico

Rens og skjær rødkålen i så tynne skiver du klarer, ha den i en panne med resten av ingrediensene, og kok under lokk i 50-60 minutter. Smak til med eventuelt mer salt.

 

 

Del gjerne med venner og kjente.  

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#thairibbe #svineribbe #asiatisk #marinert #svin #julemat #Middag #middagstisp #Smakfullt #oppskrift #glutenfri #glutenfritt #melkefri #laktosefri #Nydelig #smakfullt #Enkelt #godt #Mat #morsmiddag #matfrabunnen #hjemmelaget #Tradisjonsmat #Julaften #utradisjonelt

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Thaimarinert svineribbe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *