Jeg har i mange år hatt et bevist forhold til miljø og hva våres etterkommere skal arve, og derfor gir jeg ikke noen gaver det ikke er en mening eller brukt for. Hvorfor skal vi gi noe som blir stuet inn i et skap, for så å bli kastet etter en tid? Derfor denne serien med spiselige julegaver, for maten jeg lager er laget med kjærlighet og omtanke, ikke bare for de som får den, men også for kommende generasjoner. Dette er miljøvern i praksis.
Sursild hører julen til, men mange spiser det jo hele året, så dette er en super gave til de som liker denne type mat. Svenskene er jo helst eksepsjonelt flink med alle typer sild, så der har vi fått mye god inspirasjon.
Sursild kan lages i god tid før man skal gi den bort, den blir bare bedre og bedre for hver dag som går, men må stå kaldt.
Jeg tar vare på glass hele året og fyller de med godsaker når jeg skal gi noe i gave. Glassene må vaskes godt, og jeg koker de i vann for å få etiketten bort. Noen glass er gjerne helt umulig å få helt fin, da skriver jeg på en lapp, og limer det over det stygge. Og skal jeg pynte glasset så tar jeg gjerne et fint bånd på eller noe slikt, eller tar et tøystykke på toppen. Dette blir gaver som er gitt med omtanke og kjærlighet. Har du lyst å lage sursild til deg selv eller andre, da finner du oppskriften HER
Har du lyst å lage flere typer sild, ja da finner du oppskrift på Kjellaug sin hemmelige tomatsild HER, Narviksild, Sennepsild, Rømmesild
Del gjerne innlegget med familie og venner
#sursild #Rømmesild #senepssild #sild #sildebord #julebord #jul #Sunt #fisk #Spiseligegaver #gave #julegave #Middag #koldtbord #Middagstips #småretter #forrett #Morsmiddag #glutenfritt #Glutenfritt #UtenGluten #matfrabunnen #hjemmelaget #lagmiljøvenligegaver #miljøvennlig
Koselig gave. Vi fikk alltid det av svigermor da hun levde. Nå lager vi det selv. Ha en fin dag 🙂
Ikke sant, det er noe eget når man får slike godsaker. 🙂