Sursild hører julen til
4 spekesild eller kryddersild
1 dl eddik
1.5 dl sukker
2 dl vann
1 sort pepper og gjerne litt rosepepper, det er så fint i glasset
1 middels løk
dill en fersk bunt eller tørket dill
Legg silden i vann et par timer, tørk og skjær den opp i biter, Kok opp vann, eddik, sukker og pepper. Rens og del løken i tynne skiver og legg sild og løk lagvis i en skål eller glass. Hell den avkjølte laken på sildeblandingen. Det er en fordel at den får stå i kjøleskapet noen dager før man spiser den.
Rømmesild, Sennepsild og sursild som julegave.
#sursild #Rømmesild #senepssild #sil #sildebord #julebord #jul #Sunt #fisk #Tørrfisk #Middag #tkoldtbord #Middagstips #småretter #forrett #Morsmiddag #glutenfritt #Glutenfritt #Uten Gluten #mat #fra #bunnen #hjemmelaget
takk for oppskrift
Gleden er på min side