Sursild

Categories Fiskeretter, Salater

Sursild hører julen til

4 spekesild eller kryddersild

1 dl eddik

1.5 dl sukker

2 dl vann

1 sort pepper og gjerne litt rosepepper, det er så fint i glasset

1 middels løk

dill en fersk bunt eller tørket dill

Legg silden i vann et par timer, tørk og skjær den opp i biter, Kok opp vann, eddik, sukker og pepper. Rens og del løken i tynne skiver og legg sild og løk lagvis i en skål eller glass. Hell den avkjølte laken på sildeblandingen. Det er en fordel at den får stå i kjøleskapet noen dager før man spiser den.

Rømmesild, Sennepsild og sursild som julegave.

 

#sursild #Rømmesild #senepssild  #sil #sildebord #julebord #jul #Sunt  #fisk #Tørrfisk  #Middag #tkoldtbord #Middagstips #småretter #forrett #Morsmiddag #glutenfritt  #Glutenfritt #Uten Gluten  #mat #fra #bunnen #hjemmelaget

2 kommentarer

2 thoughts on “Sursild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *