Ris med bønner og kokosmelk Vegan

Categories Alle oppskrifter, Veganmat

Det har vært mye kjøtt og litt sjømat, men nå føltes det godt å kjøre vegansk i dag. Det som er fascinerende er at når man spiser bønner så føles det ikke som det ikke er kjøtt og fisk i, i alle fall føler jeg det slik. Bønner er jo veldig bra for tarmfloraen våres, og er full av proteiner og fiber, noe som nok ikke er dumt i disse tider der de fleste av oss har fått noen kilo ekstra. Det smakte meg veldig godt og jeg ble mett og god. Jeg legger både erter og bønner i vann og koker, for å fryse ned, dette er både billigere og mer miljøvennlig en å kjøpe ferdig kokt.

 

I denne retten kan man plusse på og ta bort det man vil av det man har eller liker. Jeg har ikke fått vært på butikken, så det ble av det jeg hadde i fryseren.

Til ca. 2 personer, det ble rikelig her i alla fall

2 dl ukokt ris

4 dl vann

Kokes etter anvisning på pakken

1 pakke/boks med brune bønner eller de bønnene du har. Jeg har i frysen som jeg har bløtlagt og kokt.

1 liten løk gjerne rødløk

2 fedd hvitløk

Olje til steiking

To håndfullen frosne brekkbønner

1/2 paprika (jeg hadde også dette i fryseren)

1 beger kokosmelk

Salt

Pepper

Kok risen etter pakkens anvisning. Rens og del løk, hvitløk og paprika, og surr i en panne med olje, ha i kokosmelk, bønner og brekkbønnene, ha i litt salt og pepper og la det få koke. Smak til før servering.

💕

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

#vegan #meatfreemonday #kjøttfrimandag #Bønner #Sunt #enkelt #billig #Morsmiddag #Middag #middagstips #Hjemmelaget #matfrabunnen #Glutenfritt #melkefritt #utenegg

4 kommentarer

4 thoughts on “Ris med bønner og kokosmelk Vegan

  1. Jeg er også på bønner nå, hihi….! Bønner, squash og tomater… til kylling eller fisk for eksempel! Vegansk har jeg ikke prøvd noe særlig, men takk for oppskrift – jeg bør gi det en sjanse! Klem <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *