• Sesongen for plommer har begynt, og noen typer plommer må stå en god stund enda. Men her er en oppskrift på plommesyltetøy slik jeg lager det. Normalt så fryser jeg alltid plommene først, da er det lettere å få ut steinen når det ikke er helt tint enda.

4 kg plommer

ca. 1200 g sukker

1 pose tykningsmiddel

Trenger du vann har du i litt, men ta bare litt så det ikke blir for tynt.

Jeg har funnet ut at om jeg fryser plommene før jeg lager syltetøy, og jeg deler det når plommene er halv frossen er det enklere å få steinen ut av det. Vil du fryse plommene slik som meg, da er det lurt å skylle det godt og ta bort stilker og blad og tørke det osv. før man fryser det ned. Ha plommene i en stor panne sammen med sukker og eventuelt vann, og la det få koke til de er gått i oppløsning. Plommene jeg hadde var nokså faste, så de stod å putret i rundt 1/2 time. Når alt var mykt og fint plukket jeg ut de steinene jeg hadde oversett og , hadde i tykningsmiddel, og lot det koke opp under omrøring, og koke i to minutter.

På forhånd hadde jeg vasket og kokt glass og lokk, slik at de var gullende reine, dette er helt nødvendig så de ikke begynner å mygle.

Jeg fylte glassene så full som jeg fikk de til, skrudde lokket godt til, og satt de opp ned.

Nydelig godt syltetøy.

Her kan du også se hvordan du safter HER

Her kan du se ripsgele HER

Her kan du se Eplesyltetøy/mos med ingefær, vanilje og kanel HER

Bjørg sitt rørte bringebær HER

Rabarbragrøt HER

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge d

enne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Plommer #Sylting #Plommesyltetøy #Hjemmelaget #Safting #Pålegg #syltetøy #Middag #Morsmiddag #Mamma #Blogg #bloggtoppen #glutenfri

#melkefri #matfrabunnen #høstensgrøde #hermetisering #safting #sylting

7 kommentarer

7 thoughts on “Plommesyltetøy

  1. Plommesyltetøy er godt, ja. 😊 Jeg hadde hage og plommetrær tidligere. Kokte og kokte, og det var mye styr å få ut steinene. sikkert smartere å gjøre som deg, å fryse dem først. 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *