Hvorfor ikke lage noe veldig påskete, gule kyllinger av marsipan og egg av hvit sjokolade og marsipan!

Det som blir eggehviten lager du slik:

 4 dl kremfløte  eller plantebasert fløte

1 ts ekte vanilje eller 2 ts vaniljesukker

4 gelatinplater

105 gram hvit sjokolade

Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 5-6 min.

Ha fløten og vaniljen og hakk sjokoladen i små biter i en panne som varmes til kokepunktet (ikke la det koke for da kan sjokoladen bli kornete).

Klem vannet ut av gelatinplatene, og rør de inn i fløten til gelatinen er oppløst.

Eggene skal fylles nesten helt opp til randen. Lag kulene av farget marsipan, men ikke ha de ned i eggeskallet før fløtemassen er begynt å bli stiv, eller faller de til buns.

 La stivne i kjøleskap i ca. 4-5 timer eller natten over.

 

 

Det som skal bli plommen i egget lager man slik:

Enten ferdig marsipan eller man kan legg lage marsipan selv HER

Marsipan til eggeplommene tilsetter man gul konditorfarge(den nye konditorfagene er ikke så god som den gamle typen)  eller man kan bruke gurkemeie eller safran.

 

 

 

 

De gikk i hurte og sturte som vanlig så dette ble en alie kyllier med grønne øyer he he. De gule eggeglassene er fra gamle dager

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#parsipan #konfekt  #påskesopå #påskegotteri #påskeegg #Egg #Påske #morsmiddag #hjemmelaget #matfrabunnen #glutenfritt

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *