Pizza med hvitløk og chilimarinert scampi.
Categories Alle oppskrifter, I ovnen, SkalldyrMiriam elsker scampi, så da må hun få det, og i dag var ønsket pizza.
Jeg hadde en hjemmelaget pizzabunn i fryseren.
Ca. 300 g scampi
4 fedd hvitløk
1 chili
Saften av 1/2 lime
Ca. 1/2 dl Olje
Rens og del hvitløk og chili, og ha de i en pose eller skål, ha scampien opp i, og fyll på olje og saften av lime, la det få ligge i kjøleskapet en stund til marinering.
Pizzabunn:
1 pakke Toro lyst mel
1 liten ts salt
1 pakke tørrgjær
4 dl vann som jeg varmet litt i vannkokeren
Ha alt det tørre i en bolle eller i en kjøkkenmaskin. Varm vannet til det er lunket, og hell det i bollen med det tørre i, bland deigen godt sammen. La den få stå å heve til den er dobbelt så stor. Glutenfri deig er noe for seg selv, så jeg bruker å ha olje på bakepapiret, heller hele deigen på, og bruker olje på toppen slik at jeg drar deigen utover med en slikkepott.
Man kan lage mer deig og halv steike pizzabunner å ha i fryseren.
Sausen til pizzaen var enkel og grei:
1 liten løk
2 fedd hvitløk
1/2 boks knuste tomater
Ca. 1 dl vann
1 buljongterning
Chiliflak
Oregano
Basilikum
Spisskumen
Koriander
Pepper
Og eventuelt salt.
Rens og del løk og surr i olje eller smør, ha i tomatene, vann krydder og buljong å la det få koke en stund. Smak om du synes den er nok krydret.
På selve pizzaen hadde vi:
Paprika
Tomat
Parmesanost
Spinat og vårløk
Pizzaen ble steikt på 220 grader i rundt 20 minutter.
Vi hadde en salat til med spinat :
Ruccola
Crispissalat
Granatepler
Tomat
Agurk
Paprika
Del gjerne innlegget med familie og venner
#Pizza #Scampi #glutenfri #Sjømat #Middagstisp #matfrabunnen #hjemmelaget #Morsmiddag