Av en eller annen grunn har jeg en stor skepsis til kebabsjapper, og sannsynligvis er det kun i hode mitt.  Og ikke vet jeg hvor den skepsisen kommer fra, jeg er jo veldig glad i god  mat  fra alle forskjellige deler av verden. Jeg har vært et par ganger å spist kebab, og aldri blitt syk eller noe vonde opplevelser, men  vi har vel alle våres ideer. Denne retten krever litt tid på kjøkkenet, men det er verd det.

Til 4 personer trenger man:

Lammekjøtt/kjøtt:

Ca. 400 g lammekjøtt (100 g per person), man kan selvsagt lage av både okse og kylling

Ca. 2 ss g Garam masala HER er oppskrift. Den er veldig enkelt å lage selv, og fordelen er jo at man slipper å ha tusen forskjellige krydderblandinger. Vil du kjøpe ferdig får man den i internasjonale butikker.

1- 2 hvitløksfedd eller 1 kinahvitløk eller  2 ts hvitløkspulver

Salt

Pepper

Har du ikke lammeskav må du skjære kjøtte opp i tynne sneier, ha hvitløk, krydderet og salt på kjøttet. La kjøtte stå et par timer eller mer for å trekke gi kjøttet maxs smak.  I mellomtiden lager du den røde og den hvite sausene som man bør ha til 🙂 Se under.

Når man skal steike kjøttet har man forvarmet og forvarm steikeovnen til 250 grader. Legg kjøttet i en ildfast form eller steikebrett, og setter kjøttet øverst i ovnen, man kan også steike på panne om det er enklere. Man kan bruke grill funksjon, men da må man passe på som en smed så ikke kjøtte svir og blir tørt. Vend på kjøttet underveis, det blir fort ferdig, mitt var ferdig på 4-5 minutter.

Rød saus: Er man glad i kebab, da kan det lønne seg å lage større porsjon å fryse ned til neste gang.

1/2 boks knuste tomater

1 fedd hvitløk eller tilsvarende med kinahvitløk eller pulver

1/2 ss garam masala

2 ts spisskummen

1/2 liten løk

1/2 rød paprika

1/2 chili med frø eller mer om du liker litt styrke. Man kan også bruke tørket chili

Salt

Pepper

Vi har alle ulik smak etter hvor vant  man er med fremmede krydder, smaker og styrke på disse, husk det er enklere å ta i mer krydder en å ta ut igjen om det blir for voldsomt. Har du stavmikser skjærer du alt i biter, har tomater, løk, paprika og krydder i en skål og lar stavmikseren knuse alt, har du ikke stavmikser findeler du alt og blander godt sammen.

Hvitløksdressing eller hvit dressing:

1/2 beger rømme (laktosefri for oss som trenger det) eller naturell yoghurt. Jeg hadde rømme og da kjøper jeg ikke yoghurt.

Like mye majones som rømme/yoghurt

3-4 sneier sylteagurk

3-4 ts av kraften sylteagurken ligger i

1 båt sitron eller lime (bruker man yoghurt kan man smake til før man har for mye sitron/lime i så det ikke blir for surt)

2-3 hvitløksfedd eller så mye du ønsker

Salt

Pepper

Ha rømme/yoghurt, majones, kraft av sylteagurker, saft av sitron/lime i en skål. Findel hvitløk/eller bruk hvitløkpresse, finhakk sylteagurk og ha i skålen, og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer noen av de andre ingrediensene om du synes det trenger det. Denne dressingen er også bra å la stå en stund før man spiser.

Lag gjerne begge dagen før.

Hva man ønsker å ha i kebaben er opp til den enkelte, men jeg hadde isbergsalat, hjertesalat, tomat, maiskorn og litt squash.

Jeg brukte glutenfrie pitabrød(jeg synes de er urolig god på smak). Men man kan gjerne bruke lefser/wraps de får man både vanlig og som glutenfrie.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#kebab #lammekebab #Lam #Fårekjøtt #Middag #fredagskos #lørdagskos #lørdagsmiddag #fredagsmiddag #helgekos #helgemiddag #Glutenfritt #Laktosefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middagstips #Morsmiddag

6 kommentarer

6 thoughts on “Lammekebab

    1. Ja det forstår jeg veldig godt, det er nok noe slikt som gjør at jeg er skeptisk til kebab jeg kjøper. Jeg er nok et hakk for hysterisk på slike ting vil jeg tro.

  1. Dette høres fortryllende godt ut! Jeg pleide ofte å dra ut og kjøpe kebab fra kebab-sjapper da jeg var ung og bodde i England. Gode minner! 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *